aanmeld knop
dot

De kracht van financiële administratie

bedrijf zakelijk.jpg
Weinig mensen buiten het vakgebied beseffen hoeveel veranderingen het computertijdperk heeft gebracht op het gebied van de administratie. Nog steeds bestaat er de indruk van een stoffige functie die gekenmerkt wordt door de sleur van eindeloze herhaling. Tegenwoordig maak je als financieel administratief medewerker echter deel uit van een team van experts, dat de automatisering optimaal gebruikt om de bedrijfsprocessen te analyseren, te controleren en op basis van de uitkomsten aanwijzingen geeft voor bijsturing.
ComputerComputer

Een goede administratie is al sinds de oudheid onmisbaar en geen bedrijf, of dat nu groot of klein is, kan zonder. Het probleem dat berekeningen die van belang zijn voor de dagelijkse praktijk worden gehinderd door de bewerkelijkheid van de berekeningen en de traagheid van de mens is echter opgelost. De rekencapaciteit van zelfs de kleinste laptop is groter dan een volledige administratieve staf uit het verleden en dat heeft het beroep een ander aanzien gegeven.

 

Van registreren naar analyseren en voorspellen

De ouderwetse ondernemer mopperde altijd dat hij bij snelle beslissingen de achterkant van een luciferdoosje moest gebruiken om zijn eigen berekening te maken. Immers zou het inschakelen van de administratie om de situatie gedegen door te rekenen en alternatieven aan te dragen gewoon te veel tijd gaan kosten. De boekhouding werd hoogstens gebruikt als vraagbaak als het om details uit het verleden ging, indien er beslissingen moesten worden genomen die snelheid vereisten. De administratieve staf was er voor de registratie van het verleden en de managers namen hun beslissingen vaak zonder gebruik te maken van de specifieke kennis van deze zo belangrijke afdeling. Tegenwoordig kan de administrateur dankzij de snelheid van de computer zijn unieke kennis van het bedrijf ook benutten om bedrijfsprocessen beter te analyseren en te voorspellen hoe wijzigingen financieel zullen uitwerken.

 

Een carrière op administratief vlak

Voor een financieel administratief medewerker zijn de kansen om in een bedrijf door te groeien naar een hogere functie door de wijzigingen in dit beroep ook steeds groter geworden. Ten behoeve van een administratieve functie werd altijd al kennis gevraagd van meerdere vakgebieden, omdat het anders niet mogelijk was om naar behoren te werken. Door het meer betrokken zijn bij de dagelijkse beslissingen in een bedrijf neemt de administrateur ook vaak een sleutelrol in op het gebied van managen van een onderneming, zowel op korte als lange termijn. Een functie als financieel administratief medewerker kan een aanzet zijn tot een vervolgloopbaan op diverse vlakken in het bedrijfsleven.

 

Tags: financieel administratief medewerker
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-02-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving