aanmeld knop
dot

Snel en gezond afvallen door suikervrij te eten!

zalm.jpg
Snel en gezond afvallen door suikervrij te eten? Dat is mogelijk. Lukt het maar niet om blijvend gewicht te verliezen en ben je vaak moe? Hier kun je verandering in brengen! Dit kan door het weglaten van een ingrediƫnt, namelijk suiker! Niet alle suikers zijn slecht. Geraffineerde suikers zijn ongezond en deze worden aan veel voedingsproducten toegevoegd. Niet alleen aan snoep maar ook aan brood, sauzen, ingeblikt eten, enzovoorts.

De afgelopen tijd is er een trend zichtbaar in suikervrij eten, steeds meer mensen krijgen de behoefte om dit te doen. Sommige mensen gaan suikervrij eten vanwege medische redenen, dit is dan noodgedwongen. Andere mensen willen gezonder leven of gewicht verliezen/afvallen en gaan om die reden suikervrij eten. Sommige wetenschappers noemen suiker een groot "vergif" aangezien je hier echt verslaafd aan kan raken! Suiker is slecht voor je gewicht, je huid en natuurlijk voor je tanden. Al heb je nog zo'n sterke wil om suikervrij te gaan eten en daardoor gewicht te verliezen en energieker te worden, het kan soms behoorlijk tegenzitten of lastig zijn om het vol te houden. Vooral in het begin is het een kwestie van wennen omdat aan heel veel producten suiker wordt toegevoegd. Suiker wat je helemaal niet nodig hebt en wat je alleen maar onnodig dik maakt en wat je op den duur ook ziek zou kunnen maken. Waar zit overal precies suiker in? Wat zijn gezonde suikers en wat zijn slechte suikers?

 

Suikervrij eten, hoe doe je dat?

Hoe kun je het dan toch voor elkaar krijgen om suikervrij te eten en gewicht te verliezen en door deze eetgewoontes blijvend af te vallen? Hier volgen 3 belangrijke tips: 

 

1. Maak je eigen eten

De enige echte manier om te weten of je geen suiker binnen krijgt is natuurlijk door zelf te koken. Op internet zijn veel recepten te vinden die geen suiker bevatten. Dit zijn gewoon normale gerechten die je nu ook eet maar dan zonder toegevoegde suikers. Varieer met deze recepten en creëer er een nieuwe levensstijl mee, een levensstijl waarmee je meer en blijvend zult gaan afvallen door suikervrij te eten. Alles kan suikervrij, van sauzen en soepen tot lekkere koekjes en taarten.

 

2. Etiketten lezen

Wanneer je de etiketten van producten leest, kan je snel ontdekken of er in een product suiker zit of niet. Als je etiketten leest moet je vooral letten op het volgende: glucose (=dextrose/druivensuiker), fructose (vruchtensuikers), galactose, sacharose (riet/biet suikers), lactose (melksuiker, zit in alle zuivel producten), maltose (moutsuiker) en maltodextrine, Het zijn allemaal suikers, bewerkte suikers (chemisch). Totaal niet meer natuurlijk. Wetenschappers beweren ook wel dat je door deze suikers te consumeren juist meer gaat eten. Dus door deze suikers te eten zul je juist aankomen. In fruit zit natuurlijk ook suiker, dit is echter natuurlijke suiker en dus niet bewerkt en deze kun je (wanneer je gewicht wilt verliezen) beter eten.

 

3. Zorg voor alternatieven 

We kennen het allemaal wel - na de lunchpauze rond een uur of 3/4 's middags krijgen we allemaal een "suikerdipje" en dus behoefte om te gaan snoepen of snacken. Hier is niks mis mee en zelfs normaal. Probeer alleen wel verstandig te snoepen, door bijvoorbeeld ongezouten en ongebrande noten te eten, een stuk fruit of wat rozijntjes. Als je dat eet als tussendoortje, dan zul je merken dat het je goede energie geeft en je met deze aanpassing in je voedingspatroon kan je al gewicht verliezen. Bijvoorbeeld, als je 2 stuks fruit per dag eet als tussendoortje zit je gemiddeld op 100 calorieën. Terwijl als je een Mars of Chips of andere snacks als tussendoortje neemt, je al op 300 calorieën of meer, zit ook krijg je met snacken nog veel meer suikers binnen. Suiker is een enorme dikmaker.

 

Minderen met suiker

Als je gaat minderen met suiker zal je makkelijker afvallen. Je zal meer energie hebben en een mooiere en betere huid krijgen.  


Tags: suikervrij, afvallen, gezondheid, dieet
Artikel geschreven door: ninavdm.
Publicatie datum: 2016-02-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving