aanmeld knop
dot

Aluminium bewerken doet u zo

logo-tekst.jpeg
Aluminium is een prettig materiaal om te bewerken, het behoort tot een van de zachtste metalen die er zijn. Het is licht en makkelijk om te vervormen. Je kunt het ook overal toepassen voor de binnen- en buitenplaatsen. Omdat het zo makkelijk te bewerken is zijn er genoeg mogelijkheden om het te bewerken. Hier zijn enkele mogelijkheden om het aluminium te bewerken: vervormen, zagen, knippen, boren, ponzen, frezen, solderen, buigen, persen en nog veel meer mogelijkheden.

Het kan ook voorkomen dat u het aluminium moet verspanen tot een hoek als de platen moeten worden gehoekt. Deze aluminium bewerkingsmachines zijn van hoogwaardige kwaliteit gemaakt voor de mooiste en meest verfijnde bewerkingen van het aluminium. Er wordt hier onderscheidt gemaakt in drie verschillende hoekenpersen die veelzijdig zijn in het bewerken van het aluminium.

 

 

Atla Coop Gamma

Deze machine is een hoekenpersmachine die zich kenmerkt in het vervaardigen van aluminium profielen bij ramen en deuren. Het aluminium wordt pneumatisch geperst door de mechanische overbrenging. De profielen worden geperst met een maximale pershoogte van 100mm en een doorsnede van maximaal H120 x B100 mm . Het tegenblok wordt automatisch aangepast en vergrendeld, dit gebeurt door middel van een hydraulische rem. Ook vindt u bij  de levering 2 setjes persmessen. De oplegsteunen worden ter ondersteuning van de profielen gebruikt, deze machine bezit 2 oplegsteunen om de gebruikerservaring te verbeteren.  De bediening wordt gedaan middels een voetpedaal, daarmee bedient u zeer gemakkelijk de machine, wanneer u er 1 indrukt gebruikt u 1 klem en bij gebruikt u de persen.

 

Pressta 5000

De Pressta 5000 is het de iets grotere versie van de Atla Coop Gamma. Deze wordt ook gebruikt bij het vervaardigen van aluminium profielen bij ramen en deuren. Deze profielen worden geperst met een maximale pershoogte van 130 of 145 mm, dit is afhankelijk van de versie die u krijgt. De maximale hoogte en breedte om te persen is 160 x 120. Bij dit tegenblok zakt het automatisch naar beneden wanneer het aluminium is geperst, zodat u zonder te tillen de geperste hoek van het apparaat kan tillen. Ook zijn bij de levering 2 setjes persmessen en een tegenblok geleverd. Wanneer u het apparaat wilt bedienen kunt u dit doen door middel van de voetbedieningen, ook hier geldt weer; als u er 1 indrukt gaat de pers klemmen en bij 2 perst het apparaat.

 

Emminga TK 259

Dit is een verlijmmachine om lijm aan te brengen op de kopse kant van de aluminium profielen. Als het profiel is doorgezaagd is de gehele anodisering of lak weg. De lijm die wordt aangebracht beschermt het aluminium tegen de vorming van erosie. Deze zorgt ook van een afdichting tegen vocht, lucht, kou en geluid. De machine is makkelijk te bedienen, als je het pedaal induwt komt de lijmplaat naar boven, zodat de lijm wordt bevestigd. Wanneer de lijmplaat omlaag gaat wordt de overtollige lijm weggehaald. Ook loopt de lijm vanzelf weer terug in het reservoir.

 

Met deze aluminium bewerkingsmachines zet een mooi en professioneel resultaat neer. Die zorgen voor een mooie afwerking van het geheel.  

 

Tags: Aluminium, aluminium bewerkingsmachines
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-02-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving