aanmeld knop
dot

Goede zakelijke voornemens

Baas.jpg
Het jaar is weer achter de rug. Voor het afgelopen had je goede voornemens voor jezelf opgesteld, maar heb je deze ook behaald? Uit onderzoek is gebleken dat van alle Nederlanders die goede voornemens hadden opgesteld, slechts 32% zich hier ook daadwerkelijk aan heeft gehouden. Van degene die met de goede voornemens aan de slag gaan, haakt nog eens 28% af omdat ze niet snel genoeg resultaat zien. Men heeft behoefte aan een coach of iemand die naar dezelfde goede voornemens streeft.

De meeste goede voornemens hebben betrekking op het besparen van kosten, een gezonder en milieuvriendelijk leven of stoppen met bepaalde gewoontes zoals roken of nagelbijten.

 

Bovengenoemde zijn voornemens die voor individuen of een gezin gelden. Maar er is ook een aantal dat op zakelijk gebied worden toegepast. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden:

 

Minder papier verbruik

Een trend die steeds meer voorkomt, is het verminderen van papiergebruik op de zaak. Het komt nog te vaak voor dat er onnodig printjes worden gemaakt die gemakkelijk digitaal verwerkt zouden kunnen worden. Om de natuur te behouden, is het noodzakelijk dat minder papier wordt verbruikt. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die zich naar de buitenwereld toe bestempelen als “paperless office”. Dat wil zeggen dat alle bedrijfsprocessen dusdanig zijn ingericht dat er geen papier gebruikt hoeft te worden. Vaak moet hier het een en ander voor gedigitaliseerd worden.

 

Besparen op energiekosten

Energie kosten zijn kosten die maandelijks terugkomen bij bedrijven. Natuurlijk ook bij particulieren maar we focussen ons nu op zakelijk gebied. Bij productiebedrijven is energie vaak van groot belang. Machines hebben elektriciteit en/of gas of benzine nodig om te kunnen draaien. Grote machines zijn vaak de ergste energie slurpers. Wanneer machines worden ingekocht, kan weinig veranderd worden aan het energieverbruik behalve het uitzetten van diverse offerte aanvragen bij verschillende bedrijven. Energiezuinige apparatuur wordt steeds belangrijker, maar wordt lang niet voor iedere toepassing gerealiseerd. Daarnaast kan het voorkomen dat een energiezuinige machine bepaalde mogelijkheden mist die onmisbaar zijn. Maar hoe kun je dan besparen op energiekosten? Eigenlijk is het heel simpel. Ga op zoek naar een website die zakelijke energie vergelijkt en maak je keuze.

 

Meer preventie van ziekteverzuim

Ziekteverzuim blijkt voor veel organisaties nog steeds een doorn in het oog. Maar wat kun je er tegen doen? Er is een aantal zaken waar aan gewerkt kan worden als bedrijf zijnde. Zo is stimulering en motivatie wat betreft sporten en gezond eten een erg goed punt. In de arbeidsvoorwaarden kun je bijvoorbeeld een vergoeding voor een fitnessabonnement aanbieden. Doordat werknemers minder geld kwijt zijn aan deze maandelijkse uitgave, zijn zij eerder geneigd een abonnement te nemen. Een fitte werknemer heeft doorgaans meer energie dan iemand die dagenlang stil zit. Ook komt het gezonde eten/leven steeds vaker in de spotlight  te staan. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook op zakelijk gebied.

 

Gezonder eten

Men wordt zich in deze tijd meer bewust van wat er daadwerkelijk in alle boodschappen zit. Toegevoegde suikers, E-nummers en vetten worden steeds vaker vermeden. Ook voor bedrijven is dit een mooie kans om hier op in te spelen. Je kunt je werknemers namelijk voorzien van gezonde maaltijden vanuit de catering. Vooral de wat grotere organisaties hebben vaak een kantine met catering. Helaas wordt daar nog vaak ongezond eten geserveerd. Door dit assortiment aan te passen zorg je ervoor dat medewerkers gezond eten kunnen nuttigen, met als voordeel gezonde medewerkers, dus ook minder ziekteverzuim.

 

Tags: zakelijke voornemens, gezond leven, gezond werken, preventie ziekte, ziekteverzuim beperken
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-02-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving