aanmeld knop
dot

Vet op de buik: buikspieroefeningen doen?

Vet-verbranden.jpg
Teveel vet op de buik; het probleem van veel mensen in Nederland maar eigenlijk ook over de rest van de wereld. Er zijn maar weinig mensen met een sixpack. Veel personen die je kent hebben waarschijnlijk te veel vet op de buik. Dit komt doordat voeding vandaag de dag in overvloed aanwezig is. Er hoeft niet meer naar gezocht te worden zoals vroeger.

Het gevolg van (teveel ongezonde) voeding is een dikker wordende bevolking waarvan het grootste deel de buikspieren niet kan zien. Het laagje buikvet wordt aanschouwd als iets wat het lichaam minder aantrekkelijk maakt. Te dik zijn is naast het visuele aspect ook ongezond, met name veel vet op de buik. 

 

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen maken de spieren in het buikgebied sterker. Je buik wordt er niet platter door omdat deze oefeningen je niet laten afvallen. Er bestaan honderden oefeningen die je kunt doen voor de buik. Elke persoon heeft gehoord van de bekendste buikspieroefeningen: sit-ups. Bijna iedereen kan een sit-up doen als je ernaar vraagt. Met dit soort oefeningen versterk je de buikspieren en de core van het lichaam. Dit biedt veel voordelen voor de gezondheid en de fitheid van het lichaam.


Buikvet kwijtraken

Het is helaas onmogelijk om enkel het vet op de buik kwijt te raken. Dat is jammer. Om het vet op de buik kwijt te raken is een wijziging van het dieet nodig, en geregeld sporten. Doordat je minder calorieën binnenkrijgt ontstaat er een tekort in het lichaam. Het lichaam vult dit tekort aan door de vetten op het lichaam om te zetten in energie. Daar is het vet ook voor bedoeld; als reserve. De samenwerking van een dieet met sporten is effectiever dan een dieet alleen als je de buikspieren zichtbaar wilt krijgen. Dit komt doordat je door te sporten calorieën verbrandt die je normaal gesproken niet verbrandt als je niet sport.

 

Soorten buikvet

In de streek rond de buik zijn twee typen lichaamsvet aanwezig. Ten eerste is er het lichaamsvet dat aan de buitenkant zichtbaar is en dat je vast kunt pakken. Dit wordt subcutaan lichaamsvet genoemd. Dit soort vet bevindt zich vlak onder de huid. Hiernaast is er nog het dieper gelegen lichaamsvet. Dit heet visceraal lichaamsvet. Dit type vet bevindt zich dieper onder de huid en wordt gezien als ongezond. Het vet nestelt zich rond de organen waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Zo wordt bijvoorbeeld de kans op hoge bloeddruk hoger wanneer er teveel visceraal lichaamsvet in het gebied van de buik te vinden is.

 

Eiwitten

Eiwitten zijn enorm belangrijk als je sport. Zonder voldoende eiwitten te eten is de groei van spiermassa zo goed als uitgesloten. Eiwitten zijn hard nodig voor het herstellen en repareren van de lichaamscellen. Het grootste deel van de eiwitten behoort uit eten te komen maar het het wordt ook nogal eens aangeraden om een eiwit shake te nemen na het sporten. Whey eiwit is het zuiverste eiwit om als poeder te nemen en dit wordt dan ook door de meeste sporters gebruikt. Vooral binnen een uur na de training zijn de eiwitten hard nodig.


Tags: sixpack,buikspieren,core,buikvet
Bronnen: sixpackbuikspieren.nl/vet-verliezen/afvallen-buik/
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: smarketing.
Publicatie datum: 2016-02-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving