aanmeld knop
dot

De administratie van een MKB'er

bedrijf zakelijk.jpg
Voor een onderneming vormt de administratie een belangrijk onderdeel. Zonder administratie of boekhouding ontstaan er al snel problemen en raakt het overzicht kwijt. De administratie van een mkb' er hoeft niet ingewikkeld te zijn met de juiste hulpmiddelen.
ComputerComputer

Mkb administratie bijhouden

Voor het midden-en kleinbedrijf is de boekhouding vaak nog te overzien, mits goed geregeld. Als ondernemer heb je hier vaak zelf in de hand in of wilt inzicht hebben. Een goede boekhouding regel je zelf of laat je door iemand anders doen, bijvoorbeeld administratief personeel of een boekhouder. Wie de mkb administratie goed bijhoudt heeft altijd en direct inzicht in alle actuele gegevens en de cijfers. Dit is niet alleen belangrijk voor de belastingdienst, maar ook om te bekijken waar er verbeterpunten zijn. Want een goed lopend bedrijf is en blijft financieel gezond.

 

Eenvoudig met het boekhoudprogramma mkb

Als startende ondernemer kan je soms moeite hebben om de administratie goed en inzichtelijk te krijgen. Ook als onderneming die al jaren meedraait kunnen er problemen ontstaan. Een grote fout die hierin gemaakt wordt is het niet goed bijhouden van de boekhouding losse facturen rond laten slingeren en bonnetjes niet direct verwerken. Zo kunnen er betalingsachterstanden ontstaan die niet direct opgemerkt worden, zowel door de klanten als naar de leveranciers toe. Met een boekhoudprogramma mkb blijft de administratie niet alleen overzichtelijk, maar is ook vrij eenvoudig te voldoen. Want er hoeft immers niet teveel tijd worden uitbesteed aan de administratie.

 

Alles onder één dak

Regel de hele administratie mkb vanonder één dak. Dit kan door te kiezen voor een boekhoudkundig programma dat is afgestemd op de situatie. Een onderneming met personeel zal ook de salarisadministratie bij moeten houden. Hoe groter het bedrijf, hoe meer tijd dit kost. Door te kiezen voor een boekhoudprogramma kan er op veel gebieden tijd én geld bespaart worden. Verschillende onderdelen van de boekhouding lopen in elkaar over en een goed programma behandelt al deze aspecten.

 

Altijd inzicht in de cijfers

Soms is inzicht direct nodig, bijvoorbeeld bij een controle of wanneer iets niet blijkt te kloppen. Een rommelige administratie zorgt voor problemen, want er kan niet snel genoeg gevonden worden wat nodig is. Soms raken belangrijke gegevens zelfs kwijt. Voorkom dit soort scenario's en regel je zaken goed, ook wanneer het om de administratie of boekhouding aankomt. Zo blijft er altijd en direct inzicht in de cijfers en gegevens, waar en wanneer dat nodig is.

 

Tags: MKB boekhouding zelf doen, software MKB boekhouding
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-03-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving