aanmeld knop
dot

Omscholen voor een nieuwe baan

Baas.jpg
Heb je geen baan meer of wil je op zoek naar wat anders? Denk je dat je je moet om laten scholen maar weet je niet wat het precies inhoudt? Wat doe je wanneer je maar geen baan kunt vinden? In veel gevallen is omscholing zeker aan te raden. Maar wat is omscholing en wat zijn de voordelen hiervan?

Tegenwoordig hoor je met regelmaat dat er een flink aantal medewerkers wordt ontslagen. Reorganisaties zijn aan de dag aan de orde. Recent zijn bij de Xenos bijvoorbeeld 250 medewerkers ontslagen vanwege een reorganisatie. Daarnaast zijn enkele winkelketens failliet gegaan zoals: V&D, Aktiesport en Perry sport. Ook hierdoor komen veel mensen op straat te staan. Met deze massale ontslagen komen er veel potentiële werknemers vrij op de markt, maar is hier ook daadwerkelijk vraag naar? Het antwoord is ja en nee. Je bent namelijk sterk afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt. Er is veel vraag naar technische medewerkers. Vooral ICT’ers zijn op dit moment erg gewild. Veel mensen vragen zich af wat te doen als ze geen werk kunnen vinden. Ga je buiten je branche en niet naar je zin werken? Ga je onder je niveau werken, of kies je er voor om weer te gaan studeren? 

 

Wat is omscholing?

Wanneer men moeite heeft om een baan te vinden omdat er te weinig vraag naar is, is het verstandig om je om te laten scholen. Omscholing wil zeggen dat je een andere opleiding gaat volgen zodat je in aanmerking komt voor een baan in een ander vakgebied. Meestal doe je dit wanneer je geen werk kunt vinden voor je huidige functie, of wanneer je niet meer tevreden bent met je huidige werk. Laat je wel adviseren over de te volgen opleiding. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je een opleiding gaat volgen waar weinig werkgelegenheid voor is. Wanneer je bij het UWV terechtkomt krijg je een loopbaanadviseur, die jou van goede adviezen kan voorzien. Maar je kunt ook prima zelf onderzoek doen, bijvoorbeeld via internet.

 

Voordelen van omscholing

Zodra je kiest om jezelf om te scholen zul je merken dat hier redelijk veel voordelen aan zitten. Wanneer je bijvoorbeeld geen werk kunt vinden, kun je zoals eerder vermeld, een opleiding volgen voor een ander vakgebied. Op deze manier heb je een grotere kans op een baan, maar je moet natuurlijk wel doen wat je leuk vindt. Om hier op in te haken kan het natuurlijk ook voorkomen dat je je huidige taken niet meer ziet zitten. Ook dan is omscholing een goede optie. Het voordeel van omscholing is dat één dagdeel les vaak al voldoende is, wel zul je thuis ook een dagdeel moeten besteden aan huiswerk. Bij Fabius opleidingen en trainingen is dit het geval, zij bieden voornamelijk kantooropleidingen aan.

 

Opleiding of cursus?

Wel moet je je afgaan vragen of je een volledige- of deeltijd opleiding gaat volgen of een cursus. Wanneer je je ergens specifiek in wil specialiseren binnen je vakgebied zal een cursus al gauw voldoende zijn. Wil je een ander beroep beoefenen? Dan is de kans erg groot dat je een opleiding zal moeten volgen. Het voordeel van een deeltijd oefeningen is dat je daarnaast ook kunt werken.


Tags: omscholing, opleiding, cursus, Fabius
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-03-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving