aanmeld knop
dot

Het belang van een EHBO cursus

hart.jpg
Het kan bij iedereen voorkomen dat er in de directe omgeving een ongeval voorkomt waarbij er iemand gewond raakt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. In Nederland zijn er heel wat mensen die nog nooit een EHBO cursus hebben gevolgd en zij weten in zo’n geval niet wat ze moeten doen. Het slachtoffer kan daardoor niet op de goede manier geholpen worden. Daarom is het belangrijk dat er hulpverleners zijn die een geldig EHBO certificaat hebben. Het is belangrijk om iemand hulp te kunnen verlenen tot professionele hulp op de plaats van het ongeval is.

EHBO basistraining

Wanneer je nog geen kennis hebt van EHBO of je hebt al zolang geleden een cursus gedaan dat je de stof vergeten bent, dan is een basistraining EHBO de beste cursus. Let op dat je dit doet bij een gecertificeerd bedrijf, die een cursus aanbiedt van het Oranje Kruis. Deze cursus bevat de meest actuele vaardigheden die je moet kennen.

 

 

Hoelang duurt een erkende EHBO cursus van het Oranje Kruis?

Zo’n opleiding duurt 3 dagen en gedurende deze periode leer je alles wat te maken heeft met levensreddende handelingen. Van het plakken van pleisters en bandages omdoen tot het herkennen van beroertes en shock. Na je basistraining word je geëxamineerd door een onafhankelijke examinator van het Oranje Kruis.

 

 

Hoelang is de EHBO diploma geldig?

Wanneer je je diploma hebt behaald is deze twee jaar geldig.

 

EHBO Herhalingstraining

De herhalingscursus is er voor in het leven geroepen om het (verlopen) diploma met twee jaar te verlengen. Het EHBO diploma bestaat uit 17 competenties die elke twee jaar moeten worden herhaald. Deze training wordt weer verzorgd door een erkend Oranje Kruis instructeur. Na de training wordt er weer een examen afgenomen, als je dit examen goed hebt doorlopen heb je weer een diploma voor twee jaar. Je kan bij de herhalingscursus kiezen uit twee varianten, de ééndaagse en de tweedaagse cursus, bij de laatste ga je nog wat dieper in op alle competenties.

 

 

EHBO In-Company

Wanneer men kiest voor een EHBO In-Company worden de cursussen bij het bedrijf op locatie uitgevoerd. Dit kunnen zowel de basis- of herhalingstrainingen bevatten. Medewerkers worden op allerlei ongevallen voorbereid en leren ook de 17 competenties beheersen. Verder wordt er tijdens de cursus ook gekeken naar de veiligheid binnen het gebouw en leren cursisten kennis te nemen met de bedrijfsnoodplannen, Risico-Inventarisatie en Evaluatie.

 

 

Kosten

De kosten van een EHBO cursus verschillen per training:

  • In-Company training - Op offerte mogelijk.
  • Basistraining €579,- ex. BTW.
  • Herhalingscursus vanaf €190,- ex. BTW.

Prijsindicaties 2016.

 

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars die zien het belang van een EHBO cursus in en zijn bereid om de cursus tot 100% te vergoeden. Het is immers belangrijk dat mensen kunnen handelen bij levensbedreigende en ook minder levensbedreigende gebeurtenissen. Via de zorgverzekeraar kun je zien wat de zorgverzekeraar kan betekenen voor je als je een EHBO cursus wilt gaan volgen. Je kan telefonisch contact zoeken, maar ook op de website is dit in vele gevallen overzichtelijk in te zien. Wanneer je zorgverzekeraar de cursussen vergoedt kan je de factuur opsturen en wordt het bedrag teruggestort op je rekening.  


Tags: Ehbo cursus, kosten ehbo cursus
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-03-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving