aanmeld knop
dot

Hoe maak je smoothies? Groene of met fruit

smoothies.jpg
Smoothies zijn gezonde drankjes op basis van vers fruit en/of groentes, vaak met zuivel en ijs. Er wordt gevarieerd met verschillende soorten fruit, bevroren fruit, yoghurt, siroop… En rauwe groentes. Iedereen kan smoothies maken en als je het handig aanpakt, is een smoothie niet alleen gezond maar ook erg lekker. Waar vind je goede recepten en wat heb je allemaal nodig om smoothies te maken?

Hoe maak je smoothies? Om smoothies te maken is het handig als je een ijskast hebt en een blender of mixer.  De ijskast is nodig om je yoghurt (eventueel schaafijs) en je fruit en groentes vers en koel te houden. De blender is nodig om de smoothies glad en egaal te maken, je mixt de hele zwik namelijk goed door elkaar en het fruit en de groentes worden daardoor gepureerd zodat je het even later als stevig drankje drinken kunt.

 

Smoothies met fruit of groenten?

Smoothies worden heel vaak op basis van zoet fruit gemaakt, maar de groene smoothie, op basis van groenten, ook vaak weer in combinatie met fruit, wordt ook steeds vaker gedronken. Mensen willen nou eenmaal gezond. En wat is er lekkerder dan kokkerellen aan gezonde drankjes, die nog enorm lekker zijn ook?

 

 

Fruit, sapjes, yoghurt, ijs

Smoothies kan je eindeloos variëren met vruchten, vruchtensappen, ijs, schaafijs, yoghurt, melk, sojamelk…  Ook wordt er gebruik gemaakt van bevroren fruit, wat in de blender tot moes geslagen wordt, zodat de smoothies ijskoud gedronken kunnen worden.

 

Toevoegingen?

In principe voeg je aan smoothie geen suiker toe als je het zo gezond mogelijk wilt houden, maar het wordt natuurlijk wel eens gedaan. Ook roomijs bevat veel suiker, en een mens gaat nou eenmaal niet altijd voor kerngezond. Toch is het niet nodig om ongezonde calorierijke ingrediënten toe te voegen aan smoothies. Je kunt het heel gezond houden, en ze zijn heerlijk. Dit geldt ook voor toevoegingen in de vorm van gesuikerde siroopjes, chocoladesaus de dergelijke. Wees er zuinig mee, want dan is het geen smoothie meer. Kies voor lekker gezond. Bekijk de ongelooflijke vele variaties die mogelijk zijn in: Het groene Smoothie receptenboek.

 

Smoothies van fruit met groente mengen?

Fruit en groentes kunnen ook gemengd worden om smoothies te maken. Je kunt het zelf uitproberen maar het ene drankje zal dan beter smaken dan het andere. In de eerder genoemde receptenboeken vind je samengestelde recepten die gegarandeerd goed in de smaak vallen bij velen. De wat saaie smaak van een groen smoothie wordt zoeter door het toevoegen van fruitsoorten.

 

Nadeel puur fruit

Als je een smoothie maakt van puur fruit let dan goed op de hoeveelheden. Hoewel fruit gezond is, kan het aantal kcal aardig oplopen door natuurlijke suikers. Ook de zuivel bevat kcal. Let goed op de combinaties die je maakt als je niet ongemerkt aan wilt komen. Een magere fruitsoort is bijvoorbeeld aardbei, terwijl druiven en banaan relatief veel energie bevatten.

 

Afvallen zonder dieet


Tags: smoothies, recepten, receptenboek, smoothie maken, recept, groente, gezond drinken, drankjes, zuivel
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-09-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving