aanmeld knop
dot

Waarom een dashcam een goede investering is

Filmcamera.jpg
De dashcam is niet meer weg te denken uit veel moderne auto's. Veel auto's hebben tegenwoordig ingebouwde camera's die kunnen worden gebruikt om efficiƫnt in te parkeren, maar de dashcam is ook om beelden te maken bij een ongeval.
ComputerComputer

De dashcam is de laatste jaren erg populair geworden. Vooral in Rusland en andere landen waar relatief veel auto-ongelukken gebeuren is het een onmisbare accessoire geworden voor in de auto. Als je buiten jouw schuld wordt aangereden is het immers erg handig om beelden te hebben als bewijsmateriaal.

 

Dashcam verplicht?

In sommige landen zijn dashcams zelfs verplicht gesteld door verzekeraars. Dit zorgt voor schokkende, sensationele en soms ook grappige beelden op internet. Een dashcam is echter zeker geen overbodige luxe. Stel je voor dat iemand je aanrijdt en dan vlucht. Je wilt die persoon graag aansprakelijk kunnen stellen voor de schade aan jouw voortuig (en misschien zelfs letselschade aan jou zelf).

 

In dit soort gevallen is het handig om een dashcam te hebben als bewijsmateriaal. Zo staat ook vaak het kenteken van de andere bestuurder op beeld, waardoor die te achterhalen is.

 

Wat kost een dashcam?

Maar hoeveel kost zo'n dashcam nou eigenlijk? Dashcams zijn er in veel soorten en maten en dus ook variërend in prijs. Sommige dashcams hebben bijvoorbeeld speciale functies als "night vision" en zelfs Wi-Fi (om de beelden automatisch naar je computer te 'streamen'). De prijzen verschillen dan ook van een paar tientjes voor een basis-dashcam tot honderden euro's voor ultra HD-dashcams met alles er op en er aan.

 

Is een dashcam overal toegestaan?

Dashcams zijn niet overal toegestaan. In Luxemburg en Portugal zijn ze zelfs verboden en in Duitsland zijn er bepaalde regels omtrent privacy van de andere weggebruikers, waar men rekening mee moet houden.

 

Waar kan je een dashcam kopen?

Dit kan in Nederland bij veel grote webshops en winkels, zoals Bol.com, MediaMarkt, Coolblue en zo meer. Wij raden ook zeker aan om je dashcam bij een dergelijk gerenommeerd bedrijf te bestellen, want dan weet je zeker dat het goed geregeld is qua garantie. Vergelijk de prijzen bij:  Dashcam kopen

 

Hoe installeer ik de dashcam in mijn auto?

Een dashcam installeren is vaak vrij eenvoudig; er wordt een lader meegeleverd die in de aansteker-aansluiting van je auto kan worden gestoken. Vervolgens klik je je dashcam in de meegeleverde houder. Deze kun je vervolgens met een zuignap aan je voorruit vastzetten. Je bent nu klaar om te gaan rijden met je dashcam.

 

Filmt de dashcam automatisch?

Sommige dashcams hebben een GPS-functie. Zodra je gaat rijden begint deze automatisch te filmen. Anderen hebben een bewegingssensor. Maar de meeste dashcams moet je wel zelf aanzetten voor je gaat rijden. Dit is niet veel extra moeite want je laat hem waarschijnlijk ook niet in je auto liggen als je ergens gaat parkeren (dan kan de dashcam gestolen worden).

 


Tags: dashcam, camera, auto, dascam kopen
GamesGamesArtikel geschreven door: delpo.
Publicatie datum: 2016-03-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving