aanmeld knop
dot

ICT beveiliging van uw bedrijf verbeteren

Internet.jpg
Steeds vaker horen we in het nieuws dat er gegevens zijn gelekt of gewijzigd door hackaanvallen in computersystemen. Hackaanvallen zijn er in alle soorten en maten. Bovendien worden hackers steeds slimmer en wordt het moeilijker voor bedrijven om dergelijke aanvallen tegen te gaan. Het is en blijft dus belangrijk om de beveiliging ICT omgeving van uw bedrijf op niveau te houden en te blijven verbeteren.
ComputerComputer

ICT security bedrijf inschakelen

Laat u adviseren over de beveiliging van uw ICT omgeving. Bedrijven gespecialiseerd in ICT beveiliging en beveiligingsoplossingen geven u bovendien inzicht in de status van uw huidige ICT beveiliging. Op basis hiervan kan een plan van aanpak gemaakt worden. Onder andere met behulp van security scans worden organisaties ondersteund bij het verbeteren en behouden van het beveiligingsniveau.

 

De verschillende scans die security bedrijven voor uw organisatie kunnen uitvoeren, zijn onder andere:

  • Website security scan.
  • Netwerk security scan.
  • Systeem security scan.
  • Internet security scan.

Datalek security check

Bedrijven als Glasswall BV doen ook een datalek security check binnen uw ICT omgeving. Dankzij deze check geven zij bedrijven inzicht in de huidige status van hun ICT beveiliging. Onder andere het data- en wachtwoord beleid en de toepassing van encryptie komen aan bod.

 

ICT oplossingen

Er bestaan verschillende ICT oplossingen ter ondersteuning van uw beveiliging ICT omgeving. Met Pretty Good Privacy kunt u bijvoorbeeld e-mails en andere data versleuteld verzenden. Met een Password Manager kunt u gemakkelijk uw wachtwoorden beheren en nieuwe aanmaken. De wachtwoorden die met deze tool worden aangemaakt, zijn van een hoog beveiligingsniveau. De kans op een hackaanval via een wachtwoord wordt daardoor verkleind. U kunt op uw smartphone ook een mobile app scan laten uitvoeren. We gebruiken immers meer en meer apps, waarvan we nauwelijks tot niet weten welke risico's hier aan vastzitten. De mobile app scan geeft u hier meer inzicht in.

 

Workshops

Om u en uw werknemers bewust te maken van het gevaar van een zwakke ICT omgeving kunt u er ook voor kiezen een workshop bij te wonen. Tijdens een workshop met betrekking tot de beveiliging ICT omgeving worden een paar onderwerpen behandeld op het gebied van security. Specialisten laten u zien wat de gevolgen kunnen zijn van foutieve handelingen binnen uw bedrijf en ze schetsen scenario's over wat er allemaal mis kan gaan.

 

In dergelijke workshops wordt besproken wat het gevaar is van het gebruik van free wifi. Een ander belangrijk onderdeel dat ter sprake komt is het wachtwoord beleid van uw organisatie. Het komt immers nog te vaak voor dat mensen bijvoorbeeld voor iedere inlog hetzelfde wachtwoord gebruiken of, wanneer ze een moeilijk wachtwoord hebben verzonnen, deze opschrijven en bewaren op een papiertje. Een echte “no-go” op het gebied van een gedegen wachtwoord beleid.

 

Voor meer informatie over het hoe en wat van uw informatiebeveiliging kunt u bij verschillende bedrijven terecht. Vergelijk op internet welk security bedrijf het beste aansluit bij uw wensen en behoeften.  


Tags: beveiliging ict omgeving
ComputerComputerArtikel geschreven door: vvo1989.
Publicatie datum: 2016-03-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving