aanmeld knop
dot

iPhone 6 schermreparatie in 10 stappen

iphone.jpg
De iPhone 6s is net als zijn voorganger(s) inmiddels ook een groot succes gebleken. Hoewel er van de buitenkant weinig verandering te zien is, is de iPhone 6s veel sneller dan de iPhone 6. Verder heeft Apple er een aantal nieuwe functies aan toegevoegd. Een flinke verbetering is de force touch optie.
ComputerComputer

Helaas is er aan de kwetsbaarheid van het toestel niet veel veranderd. Vooral het scherm van de iPhone is heel kwetsbaar. Maar wees niet getreurd, in dit artikel zullen we stap voor stap beschrijven hoe het iPhone 6 scherm vervangen kan worden. Zelf reparaties uitvoeren aan je iPhone is natuurlijk af te raden als je een verzekering hebt die reparaties of vervanging dekt, want dan zou je recht op reparatie door een deskundige vervangen. Lees dus altijd eerst de voorwaarden van je verzekering door als je die hebt en knutsel niet aan je iPhone als je verzekerd bent voor reparatie of vervanging van een toestel. Heb je dat echter niet en wil je zelf het scherm vervangen, ga dan als volgt te werk:

  • Stap 1: Schakel de iPhone uit voordat je begint met de demontage . Verwijder de twee 3,4 mm Pentalobe schroeven aan de onderkant rondom de Lightning connector (oplaadpunt).
  • Stap 2: Bij deze stap heb je een zuignap nodig. Druk op een zuignap op het scherm, net boven de home-knop. Het is hierbij van belang dat de zuignap stevig vast zit aan het scherm.
  • Stap 3: Terwijl je met het ene hand de iPhone 6 vasthoudt kun je met je andere hand aan de zuignap trekken. Let op doe dit voorzichtig en met een constante kracht. Met een plastic ‘opening pick’ kun je de onderkant van het scherm los schuiven van het toestel. Vervolgens kun je met dezelfde plastic opening picks langs de randen het scherm geheel loswikkelen van de iPhone.
  • Stap 4: Houd het scherm van de bovenkant in een hoek van maximaal 90 graden ten opzichte van het toestel vast.
  • Stap 5: Rechts boven zie je een metalen plaat. Verwijder de 5 schroeven die deze plaat op zijn plek houden. Let op niet alle schroeven zijn even groot. Onthoud goed welke schroef uit welke gat komt.
  • Stap 6: Verwijder deze metalen plaat voorzichtig met een pincet van de printplaat.

In de volgende 4 stappen heb je een zogenaamde spudger nodig.

  • Stap 7: Gebruik de platte kant van de spudger om de voor camera kabel los te wrikken. Doe dit heel voorzichtig. (Een spudger is een plastic stuk gereedschap met een platte dunne kant die je meestal met het scherm meegeleverd krijgt). 
  • Stap 8: Gebruik diezelfde spudger om de home button kabel los te wrikken.
  • Stap 9: Gebruik de platte kant van de spudger om de kabel van het scherm los te wrikken
  • Stap 10: Onder deze kabel bevindt zich nog een kabel. Dit is de kabel van de digitizer (het beeld van de scherm zelf). Als je deze los hebt gewrikt is het scherm geheel los van het toestel.

iPhone in elkaar zetten

Om het apparaat weer in elkaar zetten, volg je de instructies in omgekeerde volgorde op. Vind je dit allemaal te omslachtig of te risicovol? Tegenwoordig zijn er in elke stad wel een aantal iPhone reparatie winkels die een dergelijke reparatie voor je kunnen uitvoeren. De prijs van een iPhone 6 scherm reparatie bedraagt momenteel (prijsindicatie jaar 2016) tussen de 130,- en 180,- euro.


Tags: iPhone6 scherm reparatie, apple scherm vervangen, iPhone repareren
GamesGamesArtikel geschreven door: Smart Repair Store.
Publicatie datum: 2016-03-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving