aanmeld knop
dot

Partij van de Arbeid, standpunten en info

PvdA.jpg
De PvdA staat voor Partij van de Arbeid. Het is een socialistische partij. De rode roos is al jaren hun logo. Ze komen op voor arbeiders en democratie en gelijke rechten voor alle burgers. Gelijke salarissen bij gelijk werk, eerlijke verdeling en lasten naar draagkracht.

Partij van de Arbeid (lijsttrekker: voorheen Job Cohen, nu Diederik Samsom)

 

Standpunten staatsinrichting/ staatsrechtelijke veranderingen van de PvdA:

  • Werknemers hebben recht op een gelijk salaris bij gelijk werk: De partij van de arbeid maakt zich (onder andere) sterk voor de arbeidsomstandigheden van werknemers. Zo hebben werknemers bijvoorbeeld recht op gelijk salaris bij vergelijkbaar werk. Zogenaamde goedkope arbeiders hebben dus vaak recht op hetzelfde loon als minder goedkope arbeiders. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan werknemers die uit Polen naar Nederland worden gehaald om hier tegen een lager loon dan een Nederlandse arbeider, hetzelfde (vergelijkbaar) werk te verrichten. Deze rechten voor arbeiders/werknemers zijn in ons land ook vastgelegd in cao’s, maar niet alle werkgevers houden zich netjes aan de regels. Dan worden werknemers uitgebuit en dat mag niet. De PvdA wil werkgevers die misbruik maken van werknemers, regelmatig controleren en ook straffen al dat nodig is.
  • Werknemers moeten mee kunnen beslissen: De PvdA vindt het belangrijk dat werknemers binnen een bedrijf over hun baan en organisatie mee kunnen praten. Werknemers moeten ook meer kunnen beslissen waar en wanneer ze werken. Ze willen ook bij de banken ingrijpen als die zich niet aan hun afspraken houden.

 

Standpunten verzorgingsstaat PvdA:

  • Geen eigen bijdrage van 3400 euro per kind: De PvdA is tegen de bijdrage van 3400 euro die ouders van kinderen, die gebruikmaken van jeugdzorg, moeten betalen. De mensen krijgen al te maken met veel te veel ziektekosten, dat voor veel die extra bijdrage onbetaalbaar is.
  • Verplichte meld code voor kindermishandeling: Kindermishandeling moet beter en sneller aangepakt kunnen worden. Daarom is de PvdA voor een verplichte meld code bij kindermishandeling. Met behulp van een meld code kunnen mensen kindermishandeling melden bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) zodra ze dat opmerken. Zo kunnen we sneller reageren en trauma’s eerder en beter voorkomen bij de kinderen.

Standpunten multiculturele samenleving PvdA:

Iedereen moet respect hebben voor tradities, gewoontes en religies van anderen. Iedereen moet in vrijheid zijn of haar geloof kunnen belijden en er ook in vrijheid afstand van kunnen doen. De overheid bewaakt onze grondwettelijke vrijheden en treedt consequent op bij de handhaving van de aan die vrijheden gestelde grenzen. De overheid schept kansen, bestrijdt achterstelling en achterstand, en investeert in talent.

  • Iedereen moet meedoen en dus de taal spreken en de weg in de maatschappij kennen: We zijn bezig achterstanden in te halen. De klassen voor inburgering zitten weer vol. De komende tijd moet we ook taalles op de werkvloer mogelijk maken, inburgering koppelen aan school van jonge kinderen met achterstanden en het niveau van de lessen verder opkrikken.
  • Integratie: Verschillende culturen geven ook gemakkelijk spanningen. Inwoners van Nederland moeten leren met elkaar om te gaan en respect te hebben voor elkaars overtuigingen. Regels en wetten moeten worden gehandhaafd, normen en waarden moet (indien mogelijk) worden gerespecteerd of we moeten in discussie gaan. De wet mag nooit overtreden worden door overtuigingen.
  • Geen gedwongen huwelijken of herhaalde huwelijksmigratie: Uithuwelijken is verboden. Gedwongen huwelijken worden ook strafbaar gesteld als het aan de PvdA ligt. Herhaalde huwelijksmigratie moet worden aangepakt. Herhaalde huwelijksmigratie is dat een man herhaaldelijk een vrouw laat overkomen uit het land van herkomst.
  • Multiculturele samenleving en integratie: Iedereen in Nederland heeft gelijke rechten en plichten. Ook grote godsdiensten zoals de Islam (een van de grote godsdiensten in Nederland geworden door immigratie van Moslims naar ons land) hebben recht op gelijke behandeling en goede worteling. Verschillende stromingen binnen religies kunnen echter te extreem zijn en niet passen binnen de democratie. In dat geval moet er steeds worden gekeken of de wet niet wordt overtreden en of er wel sprake is van democratie en gelijke rechten.

Ideologieën

 

De PvdA: gaat uit van democratie voor elke inwoner van Nederland, gelijke behandeling voor alle mensen, recht op verzorging en recht op vrijheid en dergelijke, voor alle mensen die hier wonen of verblijven. Ook hebben mensen recht op hiernaar toe te komen en opgevangen te worden. Alle mensen zijn gelijk, en hebben dus recht op gelijke democratische behandeling, dat is eigenlijk het uitgangspunt. De PvdA wil alle inwoners van Nederland een veilig onderkomen bieden, hoewel dit niet wil zeggen dat iedereen hier kan blijven. Welkom? Ja. Voor altijd? Dat is niet zomaar het geval.


Tags: PvdA, Partij van de arbeid, Diederik Samsom
Bronnen: Verkiezingsprogramma PvdA, Wikipedia, NOS journaal
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-09-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-02-01 18:14:33  
50 jaar op de partij gestemd. -voor de gewone man -.De partij blijkt nu niet voor de gewone gepensioneerde man op te komen. Want het is deze groep die onevenredig wordt gepakt. De 3,7 miljard voor de SNS-Reaalbank is meer dan de gepensioneerden inleveren. Is daar wel geld voor???? Als u niet ingrijpt, partij voor de gewone man, zal ik nooit weer op deze (wat ik meende de partij voor de gewone man) stemmen. P.S.en dan praat ik nog niet over het enorme bedrag wat men jaren geleden uit het pensioenfonds heeft genomen (ik zeg nu geroofd).Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving