aanmeld knop
dot

Handelen in CFD Goud via online broker

zakenman.jpg
De goudprijs is in 2016 weer flink aan het oplopen. Wilt u graag handelen in goud? Dan zou u kunnen kiezen voor de CFD goud. Hierbij speculeert u op de goudprijs (stijgen of dalen). Een CFD is een contract waarbij de broker het goud aankoopt en u de winst krijgt of het verlies draagt tussen het tijdstip van aankoop en verkoop.
ComputerComputer

U moet slechts een beperkt bedrag inleggen en handelt dus met een hefboom, waardoor u uw winst behoorlijk kunt maximaliseren, zelfs wanneer u maar een kleine investering doet. U dient er wel rekening mee te houden dat een hefboom ook de nodige risico's met zich mee kan brengen. U kunt met een hefboom namelijk veel geld verdienen, maar ook verliezen.

 

CFD's

CFD's zijn mogelijk op allerlei onderliggende waarden. Grondstoffen zoals goud, zilver, olie, maar ook muntenparen, individuele aandelen of beursindices. CFD's zijn vooral populair aan het worden omwille van de hefboomwerking. Verder moet u niet zoeken naar een geschikte reeks zoals bij een turbo en kiest u zelf uw stoploss en targetkoers.


Hefboom

Wanneer u een hefboom bij het kopen en verkopen van goud inzet dan kunt u bij stijgingen of dalingen in de goudkoers (kopen of short gaan) uw winst aanzienlijk vergroten. Zet u bijvoorbeeld een hefboom van 20 in en stijgt de goudkoers met bijvoorbeeld 3%, dan kunt u bij de CFD handel een winst maken van 20 x 3% = 60%. Er zijn diverse online CFD brokers waar u direct kunt starten met het handelen in goud.

 

Gratis demorekening

Mocht u geen ervaring hebben met het handelen in CFD’s, dan kunt u het beste eerst goed oefenen met een gratis demorekening. Op deze demorekening krijgt u een paar duizend euro 'nepgeld'. Met dit virtuele geld kunt u speculeren op de goudprijs. Wanneer u kiest voor CFD goud handelen is het raadzaam om het nieuws goed in de gaten te houden dat te maken heeft met de grondstof goud. Dit helpt u namelijk bij het maken van een betere keuze of u het beste goud kunt kopen of verkopen (short gaan).


Een demorekening kan gratis worden aangevraagd via een online broker. Uw demorekening kunt u op ieder gewenst moment omzetten in een echte beleggingsrekening. Sommige brokers geven ook een bonus wanneer u een rekening opent. Hier hoeft u geen storting voor te doen. U hebt hier een bonuscode voor nodig: doet u een minimumstorting van 100 euro, dan krijgt u bijvoorbeeld een bonusbedrag van 30 euro.

 

Goudprijs weer omhoog?

De afgelopen tien jaar is de goudprijs behoorlijk gestegen en na een rustpauze lijken we in 2016 opnieuw vertrokken te zijn voor een verdere stijging. Er zijn veel beleggers die denken dat de prijs van goud de komende jaren alleen nog maar verder gaat stijgen. De goudprijs op de voet opvolgen kan heel eenvoudig met de software en apps van uw broker. Deze software beschikt over diverse tools waarmee u de koers van goud nauwlettend in de gaten kunt houden.


Tags: goud, cfd, cfd handel, grondstoffen, hefboom, beurs, speculeren, traden
Artikel geschreven door: jonasramus.
Publicatie datum: 2016-03-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving