aanmeld knop
dot

Alternatieven voor de top 5 Europese steden

zonnebril.jpg
Heb je de Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Londen en Parijs al tig keer gezien? Dan zal je inmiddels open staan voor stedentrips naar een andere stad. Wat zijn leuke alternatieve steden voor de traditionele top 5 Europese steden?

Een rondreis door Europa staat bij velen op het lijstje om ooit een keer gedaan te hebben. Dit geldt niet alleen voor jonge studenten, maar ook voor de andere reislustige types. Bij de planning van een dergelijke ‘Europtrip', kiest men vaak voor dezelfde steden om te bezoeken. In de meeste gevallen zijn dit: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Londen and Parijs. De populariteit van deze steden, leidt ertoe dat ze vaak enorm druk zijn. Hierdoor zijn de prijzen vaak hoger, dan andere steden in dat land. Uitwijken naar alternatieve steden kan enorm schelen in je portemonnee. Bovendien zal je zonder enige twijfel positief verrast worden door de alternatieve steden.

 

Alternatief voor Amsterdam

Amsterdam kenmerkt zich met name door de rijke historie, een hoge dichtheid aan restaurants en bars en de binnenstedelijke grachten. Een vergelijkbare stad in Nederland is Utrecht. Deze stad ligt op slechts 20 minuten reisafstand van Amsterdam. Utrecht kent een rijke historie en heeft eveneens een prachtig grachtenstelsel in de binnenstad. Een van de topattracties is de Domtoren, die hoog boven de stad uitsteekt.

 

Alternatief voor Barcelona

Barcelona staat bekend om de vele werken van Gaudi, die het centrum van Barcelona verfraaien met zijn geweldige creaties. Door de wereldwijde bekendheid, worden deze plekken jaarlijks overvloedig door toeristen bezocht. Voor de meest bekende attracties kan je tot wel enkele uren in de rij staan. Een alternatieve stedentrip voor Barcelona is daarom uiterst interessant. Valencia geldt hierbij als fantastisch alternatief. Deze stad herbergt vele kunstwerken en geweldige architectonische creaties. Ook het stadsstrand en de haven zullen je reis compleet maken en Barcelona doen laten vergeten.

 

Ook leuk is het La Tomatina festival, dat jaarlijks in Buñol wordt gehouden. Dit is een provinciedorpje nabij Valencia. Feestgangers bekogelen elkaar jaarlijks met overrijpe tomaten. Dit is werkelijk een spektakel dat je gezien moet hebben.

 

Alternatief voor Berlijn

Berlijn is zonder twijfel de hotspot van Duitsland. Dit maakt het natuurlijk ontzettend druk te bezoeken. Een geweldig alternatief is Hamburg. Deze stad heeft als beleving veel overeenkomsten met Berlijn, echter op een kleiner oppervlak. De aanwezigheid van oude architectuur, rijk winkel en horeca aanbod, cultuur, parken en de aanwezigheid van de rivier maken het een fijne en dynamische stad om te verblijven.

 

Alternatief voor Londen

Dit is misschien wel de best bezochte toeristische stad wereldwijd en kan daarom wel worden aangemerkt als wereldstad. In de stad is ongelooflijk veel rijkdom te vinden is, in de vorm van grote en dure auto's en nog grotere en duurdere huizen. Veel interessanter zijn de attracties die de stad te bieden heeft, welke ontzettend populair zijn. Deze populariteit leidt vaak tot enorme ongemakken, zoals hoge prijzen en lange wachtrijen. Kies daarom eens vaker voor Liverpool als alternatief. Een stad met veel cultuur en een rijke historie, en daarnaast is dit dé stad van The Beatles. Net als in Londen zijn ook in Liverpool veel grauwe industriële gebouwen omgetoverd tot hippe gebieden, waar je als jonge toerist graag verblijft. 

 

Alternatief voor Parijs

Lyon is een geweldig alternatief voor Parijs. Net als Parijs is Lyon een zeer cultuurrijke en artistieke stad, met vele culturele festiviteiten in de zomermaanden. Het vernieuwde havengebied aan de rivieroevers is een leuke en inspirerend gebied, waar je trendy voorzieningen en chique restaurants vindt.

 

Hostels

Eenmaal op de alternatieve tour, probeer dan ook eens een alternatief voor een hotelkamer. Hostels zijn beter geprijsd dan deze reguliere hotelkamers en hebben allang geen louter jeugdig karakter meer. Probeer jouw hostel te vinden op een van de hostel websites, die er op dit moment zijn.


Tags: hostels, overnachten, goedkope hotels, steden
Artikel geschreven door: AmandaPrincess.
Publicatie datum: 2016-03-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving