aanmeld knop
dot

Energiebronnen aanboren op het werk

licht.jpg
Elk bedrijf of elke zelfstandig ondernemer heeft diverse verantwoordelijkheden en zaken die geregeld moeten worden om een bedrijf te kunnen runnen. Zo is het in Nederland wettelijk verplicht om de administratie goed bij te houden. Daarnaast is het belangrijk om de risico’s van het bedrijf inzichtelijk te maken en deze vervolgens af te vangen door de juiste bedrijfsverzekeringen af te sluiten.

Ook is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er zakelijke energie (Gazprom Energy) binnenstroomt in het bedrijfspand. Tot slot moeten ook uw medewerkers vol energie zitten en productief zijn. Als werkgever bent u verantwoordelijk om uw medewerkers te motiveren. In dit artikel worden de energiebronnen besproken die u kunt aanboren om bevlogen medewerkers te krijgen die bruisen van de energie.

 

Het Energiekompas

Onderzoek- en adviesbureau Triple i Human Capital heeft een onderzoek gedaan naar de energie van Nederlandse werknemers. Hiervoor heeft het onderzoek- en adviesbureau een eigen meetinstrument ontwikkeld. Het zogenaamde Energiekompas is een wetenschappelijk model dat in samenwerking met prof. dr. Wilmar Schaufeli is ontwikkeld. Schaufeli is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie, waardoor Het Energiekompas gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. De uitkomst van het onderzoek, waarbij 1.214 werknemers uit Nederland zijn ondervraagd, is dat energiebronnen bijdragen aan de winst van een bedrijf. Ook zorgen energiebronnen voor energieke medewerkers. Voor de uitkomst van dit onderzoek werd meer winst altijd gewijd aan een lage werkdruk.

 

Persoonlijke energiebronnen

De uitkomst van het Onderzoek- en adviesbureau Triple i Human Capital is van grote waarde. Het is nu bekend dat energiebronnen, en niet een een lage werkdruk, zorgen voor bevlogen medewerkers. Door deze waardevolle informatie kunnen bedrijven op concrete wijze de energie van hun medewerkers verhogen. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen werkgerelateerde energiebronnen en persoonlijke energie- of hulpbronnen. Persoonlijke energiebronnen zijn eigenschappen, zoals veerkracht en zelfvertrouwen, waarover medewerkers beschikken. Door deze eigenschappen zijn deze medewerkers over het algemeen meer bevlogen. Een kanttekening hierbij is dat bedrijven geen persoonlijke energiebronnen kunnen aanboren, omdat het hierbij gaat om persoonskenmerken van medewerkers.

 

Werkgerelateerde energiebronnen

Werkgerelateerde energiebronnen kunnen wel worden aangeboord door bedrijven. Managers en andere leidinggevenden spelen hierin een cruciale rol. De aard van het werk bepaalt het energielevel van een medewerker. Werk dat als afwisselend en uitdagend wordt beschouwd, is een goede bron van energie voor medewerkers. Doordat het past bij de persoonlijkheid en de interesses van de medewerkers, gaan zij letterlijk op in hun werk. Daarnaast is sociale support een echte energiebron. Medewerkers raken bevlogen wanneer zij worden gewaardeerd door hun leidinggevende en door andere collega’s. Hierbij is het van belang dat de leidinggevende de medewerkers inspireert, voorziet van feedback en hen steunt in diverse situaties. Ook ontwikkelmogelijkheden dragen bij aan het verhogen van het energielevel op de werkvloer. Medewerkers willen zichzelf graag ontwikkelen. Door medewerkers kansen te bieden om te leren, raken ze toegewijd aan hun werk.

 

Waarom energiebronnen aanboren?

Het is van belang om de eerder beschreven energiebronnen aan te boren. Dit omdat bevlogen medewerkers diverse voordelen bieden. Bevlogen medewerkers zijn vitaler dan andere medewerkers. Bevlogen medewerkers beschikken over meer doorzettingsvermogen, waardoor vitale medewerkers beter kunnen omgaan met weerstand of moeilijke situaties dan hun minder bevlogen collega’s. Daarnaast voelen bevlogen medewerkers zich erg betrokken bij uw bedrijf. Ze zetten zich volledig in om de beste resultaten te behalen. Welke energiebronnen gaat u aanboren om uw medewerkers energieker te maken?


Tags: energieleverancier, zakelijke energie, energie vergelijken
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-03-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving