aanmeld knop
dot

Hoe word je gelukkig?

geluk.jpg
Geluk is misschien wel een van de waardevolste dingen in het leven. Niet alleen ieder mens wil gelukkig zijn, ook elk dier is continu op zoek naar geluk. Geluk is een gevoel. Het geeft rust in je leven, en balans. Toch zijn er veel mensen ongelukkig. Hoe kan je gelukkig worden?

Om gelukkig te worden heb je een aantal dingen nodig. Het kan per mens verschillen wat je gelukkig maakt, maar een paar dingen zijn voor iedereen noodzakelijk voor een zeker gevoel van geluk, en dat zijn:

  • sociale contacten 
  • een goed zelfbeeld.
  • gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk.
  • onderdak en overige dagelijkse basisbehoeftes.
  • enzovoorts.

Sociale contacten

Mensen zijn zoogdieren en zoogdieren willen bij een groep horen. De groep hoeft niet groot te zijn, zelfs een persoon die om je geeft kan al een groot verschil maken in geluksbeleving. Vriendschappen leren maken bijvoorbeeld belangrijk, ook als je erg op jezelf bent van nature. De een vindt sociale contacten thuis, de ander op school of op het werk, een ander in het dagelijks leven, weer een ander via social media. Heb je uitsluitend vrienden op social media, besef dan dat er toch iets essentieels ontbreekt, namelijk de interactie in het dagelijks leven.

 

Een goed zelfbeeld

Een goed zelfbeeld is relatief. De een is tevreden met zichzelf ondanks de gebreken, een ander is ontevreden terwijl die persoon alles mee lijkt te hebben. Daarom is het belangrijk te bepalen wat een gezond zelfbeeld is. Als je van jezelf houden kunt, ondanks tekortkomingen, zowel innerlijk als uiterlijk, ben je op de goede weg. Mensen die zichzelf haten kunnen niet gelukkig zijn. Dan moet je er eerst aan leren werken om van jezelf te houden. Als je oprecht aardig bent voor jezelf, zal je makkelijker geluk vinden. Vooral als je ook aardig tegen anderen bent.

 

Gezondheid

Mensen kunnen rijk zijn en succesvol en dat als groot geluk ervaren, maar zodra ze ziek worden zien ze vaak pas de betrekkelijkheid van dergelijke rijkdom in. Met geld kan je geen langer leven kopen, en ook geen gezondheid.

 

Onderdak

Er zijn legio mensen op de wereld die geen dak boven hoofd hebben, geen schoenen aan hun voeten en niet elke dag te eten. Als je gezond bent, een dak boven je hoofd hebt, schoenen aan je voeten en elke dag te eten, dan ben je dus een van de rijken op aarde. Veel reden om gelukkig te zijn. Koester je gezondheid, dat bepaalt voor een deel je geluk.

 

Maar hoe word je nou gelukkig?

Er is geen recept voor geluk, maar geluk is wel iets wat je kunt bereiken door een aantal dingen serieus te nemen:

  • maak vrienden en verwaarloos je vrienden niet. Werk aan contacten, ook als je een nerd bent. Verbeter dus relaties. Benader je vrienden door ze zo nu en dan te laten merken dat je aan ze denkt. Vraag ze hoe het met ze gaat, toon interesse in hun leven, biedt hulp aan als ze dat nodig hebben. Vergeet hun verjaardag niet. Heb je fouten gemaakt in vriendschappen, wees dan nooit bang om alsnog sorry te zeggen.
  • Mijd negatieve dingen , zoals dingen waar je bang en eenzaam van wordt. Kies niet voor agressieve films of tv-series of games, maar zoek dingen waar je blij van wordt. Je zal zien als je negativiteit uit je leven bant, dat je meer geluk zal gaan ervaren.
  • Respecteer de natuur. De natuur is de basis van elk geluk.
  • Verander je leven als dat nodig is. Je weet zelf of het nodig is. Mensen die de hele dag binnen zitten moeten wakker worden, mensen die overgewicht hebben moeten er op uit, mensen die depressief zijn moeten hulp zoeken. Zet die eerste stap naar een blijer leven.
  • Kom je er niet uit, praat er dan over met mensen die je helpen kunnen.

Tags: gelukkig worden, geluk zoeken, geluk vinden, vrienden maken
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2016-04-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving