aanmeld knop
dot

Security scans voor uw ICT omgeving

orm.jpg
Cyberaanvallen en het openbaar maken van persoonlijke gegevens na het hacken van netwerksystemen is tegenwoordig aan de orde van de dag. Is uw bedrijf hier al (genoeg) tegen beschermd? Uiteindelijk zullen kwaadwilligen namelijk ook uw ICT beveiliging op de proef gaan stellen. Niet voor niets is begin dit jaar de Meldplicht Datalekken ingevoerd. Een wet die organisaties en overheden verplicht om datalekken te melden en daardoor genoodzaakt zijn om hun ICT beveiliging te verbeteren.
ComputerComputer

Bent u er niet zeker van of uw bedrijf is voorbereid op hackaanvallen en deze eventueel kan voorkomen? Laat een gespecialiseerd ICT bedrijf dan security scans uitvoeren binnen uw ICT omgeving. Na een of meerdere scans weet u of uw bedrijf gewapend is tegen hackers.

 

Security scans

Er bestaan verschillende security scans die de kwetsbaarheden van uw bedrijf bloot kunnen leggen. Een security scan helpt u en uw bedrijf dus bij het verbeteren en behouden van het ICT beveiligingsniveau van uw bedrijf. Risico's van uw website worden voor u in kaart gebracht.

 

Internet security scan

Hackers proberen vaak eerst via laagdrempelige kwetsbaarheden uw netwerk binnen te dringen. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een internet security scan. Tijdens deze scan wordt onder andere onderzocht of uw firewall nog werkt en of u en uw collega's veilig een internetverbinding kunnen maken.

 

Netwerk security scan

Meer specifiek uw netwerksystemen testen? Dan is de netwerk security scan een oplossing. Een groot deel van uw netwerk wordt getest op kwetsbaarheden. Staan er bijvoorbeeld netwerkpoorten open? Is het wachtwoord en back-up beleid van uw bedrijf up-to-date?

 

Website security scan

Specialisten kunnen ook uw gehele website scannen op fouten en kwetsbaarheden. Op deze manier wordt het risico verkleind dat er een hackaanval plaatsvindt en wordt ICT beveiliging verbeterd.

 

Mobile app scan

Wilt u het liever klein houden, dan kan een ICT bedrijf u ook helpen met een mobile app scan. Zo heeft u inzichtelijk welke gegevens naar wie worden gestuurd. Bovendien kunnen zij u helpen om belangrijke data van een defect mobiel apparaat te halen.

 

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is niet hetzelfde als ICT beveiliging. Het is voor bedrijven echter belangrijk dat ook het informatiebeveiliging beleid op niveau is. Met een informatiebeveiliging check kunnen experts dit voor u onderzoeken. Op deze manier wordt de informatievoorziening gewaarborgd. Een dergelijke check laat zien in hoeverre een bedrijf maatregelen heeft genomen met betrekking tot bijvoorbeeld wachtwoord en back-up beleid. Bovendien wordt onderzocht of security incidenten worden gemeld en of hier actie op wordt ondernomen.

 

ICT beveiliging verbeteren

Om uw ICT beveiliging op orde te krijgen en op niveau te houden, is het noodzakelijk dat kwetsbaarheden worden blootgelegd. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in ICT security kunnen uw bedrijf helpen om u meer inzicht te geven in de huidige beveiliging van uw ICT omgeving. Verklein de kans op datalekken en hackaanvallen en geef de beveiliging van uw ICT omgeving een upgrade!


Tags: ict beveiliging
ComputerComputerArtikel geschreven door: vvo1989.
Publicatie datum: 2016-04-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving