aanmeld knop
dot

Zwarte gordijnen: lekker pittig

sfeerfoto-ster.jpg
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar zwarte gordijnen kunnen een verrijking van je kamer zijn. Zwart is echter een kleur die we al snel associƫren met de dood. Ongeacht dat vooroordeel is het misschien tijd om met een andere blik naar zwart te kijken. En wellicht kom je er achter dat deze kleur gordijnen toch beter bij je kamer past dan je zou denken.

Een wilde gok: het is nog niet vaak voorgekomen dat je ergens in huis kwam en zwarte gordijnen het raamkozijn zag draperen. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht of vind je het gewoon niet zo vreemd. Zwart is immers toch een donkere, obscure kleur, die iedere ruimte toch wel deprimerend maakt. Dit is slechts den dele ware. Zwart is voor menigeen een 'kleur' die een specifieke sfeer uitstraalt, zoals kunstzinnigheid of welvaart.

 

Luxueus zwart?

Zwart is een zeer pittige kleur in ieder interieur. Daarenboven straalt zwart ook een zekere vorm van luxe uit. Er is een reden dat één van de bestverkopende kleurencombinaties ter wereld zwart en goud is. Met zwarte gordijnen in de kamer heb je dan ook een echte eye-catcher te pakken. Combineer zwarte gordijnen eens met de juiste elementen en in plaats van het vooroordeel van een beklemmend gevoel creëer je juist een unieke en stijlvolle sfeer. Een sfeer in een kamer waar mensen met genoegen tijd spenderen. Een luxueuze sfeer. Een sfeer die stijl uitstraalt, waar alles wel mee te combineren is en wat niet snel door mensen als lelijk of goedkoop beschouwd wordt.

 

Zwart is rustgevend

 

Zwarte gordijnen zijn ook ideaal om een rustpunt in huis op te zetten. Het spreekt voor zich dat zwarte gordijnen heel wat van de lichtinval tegenhouden en dat is feitelijk een positief punt. Je gebruikt toch immers gordijnen om het licht buiten te houden? Zwarte gordijnen zijn daarom ook ideaal voor een romantisch avondje bij kaarslicht. Bovendien hebben zwarte gordijnen net als de grijze en witte varianten het bijkomend voordeel dat ze echt bij elk interieur passen. Zwart is nog nooit uit de mode geweest en zal dat ook nooit zijn: het is simpelweg de éminence grise van de kleurenwereld. 

 

Experimenteer en kies wat het beste bij je past

Ook met zwarte gordijnen kan je overigens perfect experimenteren. Ga bijvoorbeeld eens voor een Victoriaanse, dramatische stijl met lange, over de grond gedrapeerde gordijnen. Of misschien ga je liever voor een luxueuze stijl door patronen in zijde in de gordijnen te verwerken? Welke stijl bij jou en je kamer past, hangt af van je smaak. Experimenteer dus gerust eens met zwart en kijk wat jij het mooiste vindt.


Tags: gordijnen, zwarte gordijnen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2016-04-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving