aanmeld knop
dot

Auto leasen of kopen?

auto2.jpg
Wat zijn de fiscale voordelen van een auto leasen? Speciaal zzp'ers en mkb'ers twijfelen vaak tussen kopen of leasen. Ondernemers kunnen soms niet kiezen tussen het kopen van een nieuwe auto of het leasen van een bedrijfsauto. Een auto kopen of leasen brengt allebei voordelen met zich mee.
GamesGames

Waarom een auto kopen? 

Een groot voordeel van kopen ten opzichte van een auto leasen is dat u zelf volledig de eigenaar bent van uw auto. U heeft alles volledig in eigen hand, waaronder de keuze voor de autoverzekering, maar tevens waar u uw auto in onderhoud heeft. Wanneer u een nieuwe auto koopt dan heeft u  tevens de mogelijkheid om deze volledig naar eigen eisen en wensen samen te stellen, zo kunt u zelf bepalen of u extra features of accessoires wenst, zoals velgen, dashboard ondersteuningen of een bepaalde kleur van het interieur.

 

Waarom een auto leasen?

Het leasen van een auto brengt andere voordelen met zich mee. Indien u bijvoorbeeld kiest voor een operational leasecontract dan heeft u de mogelijkheid om na de looptijd van uw contract een nieuwe auto uit te zoeken indien u opnieuw een contract afneemt.  Wanneer u kiest voor een full-operational lease contract dan heeft u een all-in-one pakket. U hoeft zich niet meer druk te maken over de kilometers die u maakt, de verzekering en het onderhoud. Voor een bepaald maandelijks bedrag inclusief de rente rijdt u in een nieuwe auto.

 

Shortlease

Wilt u echter geen leasecontract met een lange looptijd en wilt u graag kunnen afwisselen van automerk? Dan is shortlease de ideale oplossing voor u! U kunt al een shortleasecontract afnemen met een looptijd van minimaal twee maanden. 


Financial lease

Een andere mogelijkheid voor een bepaalde leaseperiode is de financial lease. Bij financial lease heeft u de mogelijkheid om de auto na de auto na de leaseperiode over te nemen. U kiest dan voor financial lease. 


Tags: shortlease, financial lease
Artikel geschreven door: nielsniels12.
Publicatie datum: 2016-05-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving