aanmeld knop
dot

Smartphone verzekeren met een telefoonverzekering

iPhone5.jpg
Wil je geen risico lopen met je nieuwe smartphone? Dan is een telefoonverzekering een veel gekozen optie. Een groot deel van de smartphone kopers neemt een telefoonverzekering. Door de toenemende aankoopprijs van een smartphone zijn steeds meer gebruikers zich van risico’s zoals diefstal en verlies bewust. Op dit moment heeft circa 1 op de 3 smartphone bezitters in Nederland een telefoonverzekering.
ComputerComputer

Met de telefoonverzekering ben je voor een bepaalde premie gedekt tegen risico’s voor je telefoon. Je hoeft je dan geen zorgen te maken als je nieuwe smartphone, die veel geld heeft gekost, kapot gaat of gestolen wordt.

 

Dekking

Een telefoonverzekering vergoedt vrijwel alle beschadigingen aan een mobiele telefoon die zich plotseling voordoen. Schade die opzettelijk veroorzaakt wordt valt niet onder de dekking, wat begrijpelijk is. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar en ook is het van belang of er sprake is van modules. Een telefoonverzekering vergoedt onverwachte voorvallen zoals stoten en brand. De reparatiekosten van de mobiele telefoon worden ook betaald maar voor sommige zaken is de wettelijke garantie voldoende om dit te laten repareren. Er is meestal sprake van een maximaal bedrag dat uitgekeerd kan worden per schadegeval. Het verschilt per verzekeraar wat de dekking is en hoe hoog het maximale bedrag is dat uitgekeerd wordt. Het bedrag is in ieder geval niet hoger dan de aankoopprijs van de telefoon.

 

Voorwaarden telefoonverzekering

Niet elke mobiele telefoon is geschikt voor een verzekering. De meeste verzekeraars verzekeren alleen mobiele telefoons niet ouder dan zes maanden. Hierdoor worden alleen (bijna) nieuwe mobiele telefoons verzekerd. Naast de jonge leeftijd moet de mobiele telefoon naar behoren werken ten tijde van het afsluiten van de verzekering. Er is eveneens een aankoopbewijs benodigd met IMEI nummer. Dit heeft de verzekeraar nodig zodat men zeker weet dat je de eigenaar bent van de telefoon die je wilt verzekeren.

 

Verzekeringsperiode

Een telefoonverzekering wordt voor 12 of 24 maanden afgesloten. Gedurende deze periode geldt de dekking van de verzekering. De meeste mensen kiezen voor een duur van 12 maanden. Na deze periode is de telefoon immers al een jaar oud en sterk in waarde gedaald. Veel mensen vinden het dan niet meer de moeite waard om de telefoon te verzekeren. Een uitbreiding voor een gelijke duur van 12 maanden is een mogelijkheid. De maximale duur voor de verzekering van de telefoon is meestal 24 maanden.

 

Belangrijke punten

  • Er is bij een telefoonverzekering meestal sprake van een eigen risico. Dit is bij de meeste verzekeraars ongeveer 50 euro.
  • Het is niet ondenkbaar dat je door de telefoonverzekering dubbel verzekerd bent voor bepaalde schade aan de telefoon. Het is mogelijk dat schade aan de mobiele telefoon die binnenshuis veroorzaakt wordt al gedekt wordt door de inboedelverzekering.
  • Verzekeraars vergoeden de schade door diefstal enkel en alleen wanneer er schade door braak is. Als dit bewijs er niet is dan kan het moeilijk zijn om de schade vergoed te krijgen.
  • De simkaart en mobiele telefoon moeten na verlies of diefstal binnen één dag afgesloten worden door de provider. Dit is een voorwaarde die de verzekeraar stelt zodat de kosten die hieruit volgen beperkt worden.
  • Verlies of diefstal van de mobiele telefoon kan ook gedekt zijn door de reis- of inboedelverzekering.

Tags: telefoonverzekering,verzekeren,dekking,voorwaarden
Artikel geschreven door: smarketing.
Publicatie datum: 2016-05-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving