aanmeld knop
dot

Reiki. Wat voor effect heeft dat?

licht.jpg
Geïnteresseerd in Reiki? Deze behandelmethode door middel van handoplegging maakt een flinke opmars door. Maar wat is Reiki eigenlijk? Waar komt het vandaan? Het is geen wetenschapper gelukt de volledige achtergrond van Reiki te achterhalen. Dit maakt het misschien wel extra interessant. Wat gebeurt er tijdens de behandeling en wat doet Reiki met je lichaam?

Reiki is een herontdekte methode van genezen die al eeuwen oud is. Het uitgangspunt is dat ons lichaam een zelf-genezend vermogen heeft, en door middel van Reiki kan dit vermogen van het lichaam hersteld (of verbetert) worden. Degene die Reiki ontvangt zal zelf kunnen blokkades kunnen opheffen, of hetgeen de bron van de ziekte is.  Het is namelijk zo dat als ons lichaam een 'kwaal’ zelf heeft overwonnen (bijvoorbeeld door middel van Reiki), deze kwaal misschien nooit meer terug zal keren omdat de bron dan is overwonnen. Mensen kunnen er sterker van worden.

 

Luisteren naar je lichaam

Doordat je met Reiki goed naar je lichaam leert luisteren zul je sneller signalen op kunnen vangen. Hierdoor ontstaat er ruimte, ruimte om te groeien, maar ook om je eigen talent te ontwikkelen. Deze talenten zijn altijd al aanwezig geweest, maar hebben misschien nooit eerder de ruimte gekregen om zich te laten zien.

 

Hoe werkt Reiki?

Reiki wordt toegepast door middel van handoplegging.  Op deze manier wordt de energie van de behandelaar doorgegeven aan de ontvanger.  Wanneer de ontvanger het niet prettig vindt om aangeraakt te worden kunnen de handen van de behandelaar ook enkele centimeters boven de ontvanger worden gehouden. Reiki kan dan nog steeds effect hebben.  Door de handoplegging worden energiebanen weer vrij gemaakt. Ontvangers voelen zich vaak energieker en ook vaak minder ziek. Er moet wel duidelijk bij vermeld worden dat Reiki geen vervanger is van de dokter maar slechts een hulpmiddel om je lichaam op een natuurlijke manier te helpen.

 

De voordelen van Reiki

  • Iedereen kan Reiki leren. Het is eenvoudig.
  • Je kunt het overal gebruiken wanneer het jou uit komt.
  • Het is ontspannend voor je lichaam en geest.
  • Het stimuleert wellicht het zelfgenezend vermogen van je lichaam.
  • Je kunt jezelf als het ware opladen en meer energie ervaren.
  • Je krijg mogelijk meer balans in je leven.
  • Je ervaart mogelijk ondersteuning bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid, huidproblemen, stress en somberheid.

De bijwerkingen

De ontvanger kan zich na de eerste paar behandelingen moe voelen en/of hoofdpijn hebben.  Vermoeidheid komt meestal naar boven bij mensen die onder spanning leven. Ook kan het zo zijn dat de ontvanger last krijgt van oude klachten. Dit is niets om je zorgen over te maken. Het is een teken dat je lichaam hard aan het werk is om alle rommel op te ruimen. Reiki kan toegepast worden bij ontvangers die medicijnen gebruiken. De behandeling zal zelfs de medicijnen helpen het lichaam weer gezond te maken. Verdiep je in Reiki en vind uit of het iets is wat bij jou past. 

 


Tags: Reiki, handoplegging, energiebanen, energie
Artikel geschreven door: marlou21.
Publicatie datum: 2016-05-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

Jbcatlover - 2018-07-18 15:19:13  
Ik beoefen al een aantal jaren Reiki volgens de Jikiden Ryoho(school). Mijn partner kan het zonder dat hij ook maar enige kennis had. Hij heeft een natuurlijk aanleg voor Reiki. Heel krachtige Reiki.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving