aanmeld knop
dot

Ik wil een Labrador

Puppy.jpg
Heb jij op internet ook al die schattige filmpjes van labradors gezien en ben je er helemaal verliefd op geworden? Wil jij ook zo’n lieve, betrouwbare hond? Vraag je je af waar je een nestje kunt vinden of welke naam zal je het hondje geven? Misschien zoek je wel tips en advies over het opvoeden van zo’n lief dier of wil je gewoon zoveel mogelijk te weten komen over deze fantastische gezelschapsdieren. In dit artikel vind je meer informatie over dit hondenras.
DierDier

Algemene informatie

De populariteit van de Labrador Retriever is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit ras staat bekend als gezelschap- en familiehond. Wanneer ze nog jong zijn staan ze bekend als onstuimig en eigenwijs. Labradors zijn gebaat bij voldoende aandacht en beweging.

 

Karakter

Het zijn vriendelijke en opgewekte honden.  Ze zijn het liefste in gezelschap van anderen en zijn zeker niet eenkennig. De Labrador is slim en daardoor makkelijk te trainen.  Vooral Wanneer ze jong zijn hebben ze veel energie. Je Labrador trainen is een hele kunst.

 

Hoe train je een Labrador?

De Labrador is erg lief voor kleine kinderen (natuurlijk is het wel altijd van belang goed op te letten en de hond niet alleen te laten met kinderen). Ze zijn erg toegewijd aan hun roedel (het gezin) en kunnen zich heel makkelijk aanpassen. Dit maakt de labrador ook een zeer geschikte gezinshond. Ook hebben ze ontzettend veel energie en houden ze van aandacht. Het is van oorsprong een jachthond en dat zit nog steeds in de genen. Spelletjes als apporteren is een goede manier om met de energie om te gaan. Ze houden ook veel van lange wandelingen. Om ze te trainen kun je een snel en makkelijk trainingsprogramma voor de labrador volgen. 

 

Labrador als hulphond

Omdat het ras makkelijk te trainen is en het bovenal een hele vriendelijke hond is, fungeren ze vaak als hulp hond of blindengeleidehond.  Ze worden getraind om blinden te helpen door middel van het openmaken van deuren, het begeleiden van blinden en slechtzienden, en het aangeven van objecten zoals bijvoorbeeld een afstandsbediening.

  • Heb je net een labrador gekocht en wil je graag meer weten over de opvoeding?
  • Wil je een labrador kopen en wil je de juiste stappen zetten tijdens de aanschaf?
  • Ben je geïnteresseerd in methodes om op een verantwoorde manier met je labrador om te gaan?
  • Wil je je labrador zelf beter opleiden en heb je daarvoor nieuwe tips nodig?
  • Trekt je labrador bijvoorbeeld aan de riem en wil je dat afleren?

 


Tags: Labrador, gezelschapshond, betrouwbare hond
DierDierArtikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2016-05-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving