aanmeld knop
dot

Groentensoep maken

groenten.jpg
Groentesoep maken is erg eenvoudig. Je kunt verse groenten gebruiken en deze zelf klein snijden, maar je kunt soepgroenten ook kant en klaar kopen. Duur is het niet en je vindt het in de koel schappen op de groenteafdeling bij elke supermarkt.

Groentesoep is gezond en alle zit erin wat je nodig hebt. Het is daarom een snelle, goedkope manier om gezond te koken. Groentesoep is ook handig om als basis te gebruiken voor het opmaken van restjes warm eten, zoals aardappels en groenten en vlees. Om verse groentesoep te maken hoef je niet veel geld uit te geven, en je kunt er toch lekker van eten. Wat heb je nodig?

  • een grote pan
  • water
  • bouillonblokjes of verse bouillon
  • gemengde groentes, bijvoorbeeld een zakje kant en klare soepgroenten, of als je de groentes zelf wilt snijden: worteltjes, prei, uien, een roosje bloemkool, een of twee spruitjes, peterselie (blad)
  • eventueel vermicelli (als je dat lekker vindt)
  • gehakt
  • eventueel wat kip

Groentesoep maken

  • Voor 4 tot 6 personen mag je de pan gewoon lekker vullen, twee liter water. verwarmen. Voeg bouillonblokjes toe en laat deze in het water oplossen. Proef of de soepbasis hartig genoeg is en breng de bouillon aan de kook. Voeg de gehakt tot balletjes gerold, toe aan de bouillon en laat gaar koken op een zachter vuur. Voeg ook de kip in kleine stukjes gesneden, toe, en laat deze gaar koken.
  • Vermicelli kan meekoken
  • Snij de groentes klein en voeg deze pas toe als het vlees gaar is
  • Roer de soep totdat de groentes bijtgaar zijn
  • Maak eventueel nog op smaak met zwarte peper en wat aroma

Restjes door de soep

Door groentesoep kan je prima wat gekookte aardappels van de dag ervoor, snijden. In kleine blokjes snijden en toevoegen. De soep wordt hier iets door gebonden, als je de aardappels niet helemaal kapot kookt maar ze er op het laatste moment bijdoet, is het extra lekker. Ook sommige groentes die je over hebt kunnen door de soep, zoals gekookte worteltjes, sperziebonen, eventueel bruine bonen. Echter niet te veel. Alles wat overheerst zal de smaak van de soep beïnvloeden. Te veel bruine bonen maakt er al snel bruine bonensoep van.


Tags: groentesoep, recept, soep maken
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-09-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving