aanmeld knop
dot

Werken in de Cloud

laptop.jpg
We horen het steeds vaker en veel bedrijven doen het ook steeds vaker: werken in de Cloud. Maar wat houdt “de Cloud” nu eigenlijk in en wat zijn de voordelen ervan voor u op kantoor? Simpel gezegd betekent het dat u bijvoorbeeld documenten online opslaat die in de Cloud worden bewaard. Alleen u kunt deze bestanden bekijken. Documenten en mappen staan niet fysiek op één apparaat, waardoor u altijd en overal toegang heeft tot uw documenten.

Google Drive

Een bekend programma waar veel mensen gebruik van maken is Google Drive. In deze Cloudopslag kunt u allerlei bestanden aanmaken en eventueel delen met uw collega's. Alleen u (en diegenen die u toegang heeft gegeven) heeft toegang tot deze files. Documenten kunnen waar u maar wilt en op ieder apparaat geopend en gewijzigd worden. Zo bent u dus niet gebonden aan uw pc op het werk. Wilt u een keer thuiswerken? Dan is dat geen probleem, omdat u ook vanuit thuis via uw laptop of eigen pc bij bepaalde documenten kunt.

 

Dropbox

Gebruikt u geen Google Drive dan is de kans groot dat u gebruik maakt van Dropbox. Dit is een (gratis) online opslagdienst. U kunt hier bestanden, video's of afbeeldingen opslaan en delen met anderen. Een groot voordeel is dat de synchronisatie tussen verschillende pc's of apparaten erg eenvoudig is.

 

OneDrive 

Mensen die werken met Microsoft zullen hoogstwaarschijnlijk OneDrive gebruiken om bestanden in de Cloud op te slaan. Bestanden kunnen online opgeslagen worden en via het internet geopend worden.

 

 

Open365

Werkt u niet met Microsoft, dan is Open365 het gratis Open Source alternatief voor Office 365. Hiermee kunnen u en uw werknemers in de Cloud bestanden bekijken, creëren, bewerken en verwijderen.

 

LibreOffice

Kantoorautomatisering bij bedrijven wordt steeds vaker geïmplementeerd met programma's die in de Cloud werken. Denk hierbij aan kantoorapplicaties voor mail en tekstverwerken. In plaats van Microsoft Office gebruikt u dan LibreOffice, waarmee u documenten en spreadsheets kunt aanmaken in een Open Source omgeving.

 

Kantoorautomatisering

Hoewel werken in de Cloud steeds populairder wordt, zijn er nog steeds bedrijven huiverig voor de overstap naar werken in de Cloud. Kantoorautomatisering in de Cloud is echter ideaal voor thuiswerkers. Iedereen kan immers binnen dezelfde (online) omgeving werken, waardoor alle werknemers van een bedrijf altijd en overal toegang hebben tot belangrijke files en projecten.

 

Open Source software

Ideaal voor het werken in de Cloud is het gebruik van Open Source software. Met Open Source software kunt u vrij werken en bent u niet meer vastgebonden aan verplichte licentie updates. Het is dé oplossing voor uw kantoorautomatisering. In plaats van het “gesloten” Microsoft kunnen u en uw werknemers bijvoorbeeld het besturingssysteem Linux gebruiken. Er zijn uiteraard meer Open Source besturingssystemen, zoals Ubuntu of BSD, die u laten werken in een Open Source omgeving.

 

Blijft u liever werken met het vertrouwde Microsoft? Geen probleem, er zijn genoeg bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat u het vertrouwde aanblik van Microsoft kunt behouden, maar ondertussen wel de voordelen van Open Source ervaart.  


Tags: kantoorautomatisering, cloud, LibreOffice, Linux, Open365, OneDrive, Dropbox, Google Drive

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: vvo1989.
Publicatie datum: 2016-05-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving