aanmeld knop
dot

De meterstanden doorgeven: wat moet je precies opschrijven?

logo-tekst.jpeg
De energieleverancier kan jou op verschillende momenten vragen om de meterstanden van jouw woning of bedrijf door te geven. Je moet sowieso de meterstanden één keer per jaar doorgeven, zodat de energieleverancier een jaaroverzicht kan maken. Je moet de meterstanden ook doorgeven als je gaat verhuizen of van energieleverancier verandert. Omdat het doorgeven van de meterstanden een jaarlijks terugkerende taak is en de meterstanden jouw jaarlijkse kosten beïnvloeden, is het belangrijk dat je de standen op de juiste manier doorgeeft. In dit artikel lees je wat je precies door moet geven.

Algemene informatie bij het doorgeven van de meterstanden

Ten eerste moet je een paar algemene gegevens doorgeven. Denk hierbij aan het opnamekenmerk: een uniek cijfer dat je mogelijk van de energieleverancier hebt gekregen. Daarnaast moet je ook je huisnummer doorgeven, zodat het verbruik aan jouw woning of bedrijf gekoppeld kan worden. Wat je precies aan algemene gegevens moet doorgeven bij het opschrijven van de meterstanden, verschilt per leverancier.

 

De meterstanden van de elektriciteit- en gasmeter

De belangrijkste gegevens die je doorgeeft bij het opgeven van de meterstanden, zijn de meterstanden van jouw elektriciteitsmeter. Heb je een meter met één telwerk, dan geef je het getal door dat op deze meter te zien is. Heb je een meter met twee telwerken, dan geef je beide meterstanden door tenzij expliciet om een enkele stand gevraagd wordt. Heb je twee telwerken en moet je één stand doorgeven, dan geef je de stand door die oploopt.

 

Gasverbruik

Verder geef je niet alleen de meterstanden door van de elektriciteit die jij verbruikt, maar geef je ook aan hoeveel gas je verbruikt. Dit doe je door de meterstanden van de gasmeter door te geven. Let goed op dat je de juiste informatie in het juiste vak invult, want alleen dan zet je de juiste meterstanden in de database.

 

Grootverbruik gas? Ook dan geef je de standen door

Ben je een grootverbruiker van gas, bijvoorbeeld omdat je gas zakelijk gebruikt? Dan geef je ook de standen door van de gasmeter, zelfs als deze standen erg hoog zijn. De prijzen van grootverbruik gas, zijn afhankelijk van de tarieven van jouw energieleverancier.

 

Tags: meterstanden doorgeven, gasmeter standen, elektra meten doorgeven

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-06-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving