aanmeld knop
dot

Een glazen salontafel: 3 voordelen

living.jpg
Voor velen is het interieur is erg belangrijk. Het hoeft niet altijd een kopie te zijn van een gelikt interieur uit een gerenommeerd interieur tijdschrift, maar veel mensen willen het wel enigszins verantwoord inrichten. Een mooie salontafel hoort daarbij. En daar ligt nu meestal het dilemma.

Voordelen van een glazen salontafel

Als een oude salontafel aan vervanging toe is omdat hij bijvoorbeeld 3 opgroeiende kinderen heeft doorstaan, en het mooie er wel af is, dan moet deze misschien vervangen worden. Een glazen salontafel kan dan de perfecte oplossing zijn. Een glazen tafel is neutraal, sterk van kwaliteit en hij creëert visueel ruimte in je interieur. Wat zijn de voordelen?

 

Salontafel van gehard glas

Een glazen salontafel is heel sterk omdat glazen salontafels gemaakt zijn van gehard glas. Dat wil zeggen dat de glazen tafels met stijlvolle ronde hoeken worden gemaakt uit een grote plaat gewoon glas van tenminste 10 mm dik glas, maar meestal 12 mm dik glas welke onder hoge temperaturen over een mal gebogen worden. Na dit proces wordt er stikstof in de oven gespoten waardoor de glastafel plotseling met afkoeling te maken krijgt. Hierdoor ontstaat het effect van gehard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd.

 

Naast dat het tenminste 2 keer sterker is dan gewoon glas, is het ook heel veilig. Als er iemand een ongelukje in huis krijgt en iemand zou op de tafel vallen en de tafel zou breken (natuurlijk is die kans al heel klein), ontstaan er duizenden kleine stukjes glas die hoogstens een paar schrammetje kunnen veroorzaken. Grote scherpe scherven die voor vervelende bloedingen kunnen zorgen zijn dus uitgesloten. Dat is een belangrijke eigenschap van een glazen salontafel wat de gebruiker een gerust gevoel geeft.

 

Krasvast

Een ander voordeel van gehard glas is dat het krasvast is. Echter, het blijft natuurlijk oppassen. Een scherp puntje aan een metalen asbak, vaas of schaal zou toch vervelende consequenties kunnen hebben. Dus gebruik voor alle zekerheid toch altijd een onderzettertje of een andere bescherming om krasvorming altijd tegen te gaan. Ook met warme schalen of pannen moet je natuurlijk een bescherming gebruiken.

 

Verruimend effect

Visueel gezien past zo’n glazen salontafel door zijn strakke belijning praktisch overal bij. En omdat een glazen salontafel doorzichtig is, geeft hij ook nog eens een verruimend optisch effect op het interieur.

 

Onderhoud

Het onderhoud van een glazen tafel is helemaal ideaal en gemakkelijk voor iedereen. Door eenvoudig een vochtige doek er over te halen ziet de tafel er al snel weer perfect schoon uit. Omdat glas niet poreus is trekt er geen enkele vloeistof in. 

 

Helaas zijn de eigenschappen van glazen meubelen bij veel consumenten niet bekend. Met deze kennis van een glazen salontafel zal de beslissing voor de aankoop van een glazen salontafel een stuk makkelijker zijn. 

 

Nadelen glazen tafel

Als de tafel een glazen onderblad heeft en je legt daar spullen op, dan is alles wat je daar neerlegt zichtbaar. Dat geeft snel een rommelige indruk in je huis. Hou een glazen salontafel dus rustig en leg er niet teveel op het liefst niets onder. 


Tags: salontafel, glazen salontafel, tafel van glas, salon, tafel, koffietafel, lage tafel
Bronnen: huisenthuis.nl

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: huisenthuis.
Publicatie datum: 2016-06-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving