aanmeld knop
dot

Stage lopen in het buitenland

cruise maken.jpg
Tijdens veel studies in Nederland is er een mogelijkheid om voor een bepaalde periode naar het buitenland te gaan om stage te lopen. Wanneer je dit wil gaan doen komt er een hoop op je af. Het is belangrijk dat je een aantal zaken goed doorneemt, zoals of de stage goed aansluit bij je opleiding en niveau, of je stage voldoet aan de eisen van je school en wat voor begeleiding je krijgt vanuit je stageplaats. In dit artikel behandelen we een aantal onderwerpen die belangrijk zijn in de voorbereiding op het vertrekken van een langere periode naar het buitenland voor een stage.

Stageplaats

Stage lopen in het buitenland klinkt als een droom, maar let er ook op dat de stageplaats waar je naartoe gaat aan jouw eisen en aan de eisen van je opleiding voldoet. Je gaat niet alleen het land verkennen, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat je veel leert en werkervaring op doet op je stageplaats.

 

Taal leren

Ook al spreken ze in de meeste landen Engels, het is toch handig als je de taal van het land waar je naartoe gaat spreekt. Nu is dat niet altijd een optie, zoals wanneer je bijvoorbeeld in Thailand stage wil gaan lopen. Wel kun je in ieder geval een aantal lessen volgen voordat je vertrekt, zodat je je een beetje verstaanbaar kunt maken. Dit zal zeker worden gewaardeerd.

 

Huisvesting

Wanneer je tijdelijk naar het buitenland gaat moet je uiteraard een slaapplek hebben. Dit wordt meestal geregeld in samenwerking met je stageplaats, maar als je hier zelf achteraan moet zijn er andere partijen die je hier goed bij kunnen helpen.

 

Documenten

Ga bij je stageplaats goed na welke documenten ze van je nodig hebben en zorg dat ze deze in de juiste taal hebben. Dit kun je laten doen door vertaalbureaus, een diploma valt bijvoorbeeld onder een juridische vertaling en dat is erg lastig om zelf te doen.

 

Financiering

Stage lopen in het buitenland kost uiteraard ook veel geld. Er zijn een aantal dingen die kunt doen om de kosten te drukken. Zo kun je bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden je studiefinanciering meenemen. Wanneer je nog bij je ouders woont kun je hierbij ook een uitwonende beurs aanvragen. Als je op kamers woont kun je je kamer onderverhuren in de tijd dat je weg bent. Ook kun je je OV-kaart tijdelijk inleveren bij DUO, je krijgt dan elke maand een vergoeding.


Tags: stage, buitenland, documenten vertalen, juridische vertaling, buitenland, stageplek
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-06-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving