aanmeld knop
dot

Een onderhoudsarme tuin met een eigen zwembad

bloemen.jpg
Je hebt speciaal een huis gekocht met een mooie tuin op het zuiden, omdat je het heerlijk vindt om in de zomermaanden in je eigen tuin te kunnen zitten. Helaas heb je geen tijd of zin om regelmatig te werken in je tuin. Dat geeft helemaal niets, want je kan al een prima tuin hebben zonder er al te veel moeite in te hoeven steken. En een eigen zwembad maakt het helemaal af.

Verticaal tuinieren

Door verticaal te tuinieren (denk aan klimplanten en bomen) oogt je tuin direct groter en groener. Daarnaast heb je weinig onderhoud aan bomen en klimplanten. Ga echter niet voor bijvoorbeeld een klimop als je niet te vaak wilt snoeien, want deze klimmers groeien als kool (tenzij je dat mooi vindt). Kleed je tuin vooral aan met accessoires en meubels en plantenpotten. Een boom is perfect om een zitje onder te maken. Hang er leuke lampen of lampionnen in en leg een gezellig buitenkleed neer. Kies een mooie plant voor in een pot bij het zitje en je tuin is aangekleed.

 

Betegelen

Maak een mooi ontwerp, waarbij je meerdere zitjes creëert. De zon draait en je wil natuurlijk altijd een zonnig (en misschien ook wel een schaduwrijk) plekje hebben om te ontspannen en een boekje te lezen. Betegel deze terrassen en zo ook het pad ernaartoe. Het enige wat je hieraan hoeft te doen, is af en toe wat onkruid verwijderen en eens in de zoveel jaar wellicht wat groene aanslag verwijderen. Ga voor de rest van de tuin voor kunstgras. Dat is onderhoudsvrij en je hebt wel een zee van groen in je tuin.

 

Kunstplanten

Sommige mensen hebben iets tegen kunstplanten, ook al zien ze er echt uit. Hoor jij niet in dat rijtje thuis, dan zijn kunstplanten een serieuze optie als je niet van tuinieren houdt. Tegenwoordig zijn er prachtige kunstplanten en bomen te verkrijgen, waarbij je amper het verschil ziet met echte. Je kunt het uiteraard combineren met echte, onderhoudsarme planten, zodat je minimaal onderhoud hebt en toch wat ‘leven’ hebt in je tuin.

 

Kies de juiste schutting

Als je hout aan je tuin toevoegt en je wil er zo weinig mogelijk omkijken naar hebben, ga dan voor hardhout. Denk aan een hardhouten schutting of terras. Hardhout gaat namelijk een stuk langer mee en behoeft weinig onderhoud in vergelijking met geïmpregneerd hout.

 

Zwembad in de tuin

Hou je van zwemmen en laat je budget het toe, denk dan eens na over een zwembad in de tuin. Ook al kunnen we in Nederland niet lang genieten van het mooie weer, een zwembad kun je het hele jaar door gebruiken met een overkapping. Bovendien kun je tegenwoordig veel accessoires kopen om het zwembad schoon te houden, zonder dat je er veel moeite in hoeft te stoppen. Daarnaast kan er op de plek van het zwembad geen onkruid groeien en krijgt je tuin direct een luxe uitstraling. Ga eens langs bij een zwembad winkel en laat je informeren over de mogelijkheden.


Tags: onderhoudsvriendelijk, tuin, zwembad, kunstgras, kunstplanten, betegelen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-06-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving