aanmeld knop
dot

Zo maak je je huis klaar voor een bezichtiging

Kunststof kozijnen.jpg
Als je gaat verhuizen omdat je een nieuw huis op het oog hebt, is het wellicht zaak om je eigen huis te verkopen. Wat komt er bij kijken om je huis klaar te maken voor een bezichtiging? Je huis verkoopt sneller als je achterstallig onderhoud weggewerkt hebt. Je huis schilderen en zorgen dat het er gezellig en schoon uitziet, zorgt er niet alleen voor dat je meer geld voor je huis kunt vragen, maar het verkoopt ook sneller.

Neutrale inrichting

Ten eerste is het belangrijk om je te bedenken dat iedereen een andere smaak heeft. Wat jij mooi vindt kan voor een ander juist niet mooi zijn. Richt je huis daarom neutraal in op een manier waarop je de ruimte optimaal kunt benutten. Als je je huis neutraal inricht zien mensen eerder wat het huis voor henzelf zou kunnen zijn.

Schoon en opgeruimd

Zorg ervoor dat je huis opgeruimd is en dat er niet van alles rondslingert. Natuurlijk mag je zien dat er in het huis geleefd wordt, maar zorg voor niet teveel afleiding door spullen. Ook is het uiteraard belangrijk dat het huis schoon is. Als je in de regio Tilburg woont is het misschien een goed idee om hiervoor schoonmaakbedrijf Tilburg in te huren, zodat alles echt grondig aangepakt wordt. In een andere regio kan je zoeken naar schoonmaakbedrijven in jouw buurt.

Reparaties

Repareer kleine dingen in je huis zoals een loszittende plint. In elke ruimte kom je misschien wel iets tegen wat even gerepareerd kan worden. Dit is een kleine moeite, maar degenen die het huis komen bezichtigen zullen al deze punten bij elkaar optellen en mogelijk vinden ze dan dat er teveel aan het huis moet gebeuren. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk kapotte spullen te herstellen.

Persoonlijke spullen

Haal een deel van je persoonlijke spullen weg, dit zal potentiële kopers alleen maar afleiden van wat zij zelf met elke ruimte willen doen. Het is al lastig genoeg om door het interieur van andere mensen heen te kijken, dus maak het ze zo eenvoudig mogelijk door zo min mogelijk afleiding te bieden.

Tuin

Voor veel mensen is de tuin een heel belangrijk punt. Wanneer het mooi weer is wil je in een fijne tuin kunnen genieten en ook eventuele kinderen zullen lekker willen spelen. Werk je tuin daarom goed bij. Maai het gras, ruim op en zorg ervoor dat planten er netjes bij staan.

Frisse blik
Probeer met een frisse kijk naar je eigen huis te kijken. Vaak ben je zelf gewend aan dingen die anderen misschien juist extra opvallen. Een voorbeeld zijn zichtbare snoeren, zelf let je hier misschien niet op maar voor andere mensen kan dit rommelig ogen. Een goede tip is om een vriend of familielid te vragen om advies.

Geur
Ten slotte nog een hele belangrijke tip: zorg dat je huis lekker en fris ruikt. Lucht alles goed door en zet eventueel geurstokjes neer. Je bent gewend aan de geur die in je huis hangt en zal zelf geurtjes van eventuele huisdieren misschien niet meer ruiken, dus voorkom dat de potentiële kopers een negatieve ervaring hebben.


Tags: huis verkopen, bezichtiging, schoonmaakbedrijf, tips, huis sneller verkopen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-06-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving