aanmeld knop
dot

Welke cruise past bij mij?

Hawaii.jpg
Heb je er wel eens over na gedacht om een cruise te boeken? Cruises zijn steeds meer in trek en worden steeds betaalbaarder. Welke cruise past bij jou? Steeds meer mensen ontdekken het avontuurlijke en verrassende van een cruisereis.

Cruises komen in vele soorten en maten en doen veel verschillende bestemmingen aan. Een cruise over de Middellandse zee voert je langs Spanje, Griekenland of Italië, maar ook een cruise door de Noorse fjorden is zeer in trek. Aangezien je niet elke dag een cruise boekt is het verstandig om er goed over na te denken. Welke cruise sluit het beste aan op jouw wensen?


Riviercruise of zeecruise?

Allereerst is het belangrijk om het verschil te kennen tussen een riviercruise en een zeecruise. Tijdens een riviercruise vaar je op een rivier langs landschappen. Er is veel te ontdekken tijdens het varen, maar vooral buiten het schip. Riviercruiseschepen zijn namelijk een stuk kleiner dan zeecruiseschepen. Het vermaak op deze boten is dan ook een stuk minder uitgebreid. Het is er wel lekker rustig en het voelt persoonlijker, maar je levert ook in op je privacy. Mensen die snel zeeziek worden of graag vermaakt willen worden zijn beter af op een zeecruise. Deze vaart voornamelijk ‘s nachts over de zee en doet overdag verschillende steden aan. Nadat een cruiseschip aan heeft gemeerd kunnen de passagiers de stad verkennen.

 

Themacruises

Heb je specifieke interesses zoals wandelen of fietsen? Voor de liefhebbers worden er ook themacruises georganiseerd die aansluiten op de interesses van de passagiers. Zo kun je bijvoorbeeld een culinaire cruisereis boeken of een kerstcruise. Tijdens een fietscruise kunnen passagiers ervoor kiezen om de route die het schip overdag aflegt op de boot of fietsend af te leggen.


Grote of kleine boot

Zoals eerder al gezegd is kunnen personen die snel zeeziek worden het beste kiezen voor een groot schip. Hierop is de schommeling het minst voelbaar. Grote cruiseschepen zijn van alle gemakken voorzien en bieden genoeg entertainment voor de gehele reis. Kleine boten vervoeren ongeveer 50 tot 200 passagiers wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Er is wel minder sprake van entertainment of privacy aan boord. Voor wie echt wilt uitpakken zijn er ook exclusieve cruises voor 20 personen.


Laat je goed informeren

Wanneer je een cruise gaat boeken zijn er een hoop besluiten te maken met betrekking tot de bestemming en het type cruise. Laat je vooraf goed informeren door een specialistisch reisbureau zoals VakantieXperts en verzeker jezelf van een zorgeloze cruise reis! VakantieXperts heeft een groot aanbod cruises naar diverse bestemmingen voor u klaar staan voor een werkelijk unieke reiservaring.

 

Voordelen en nadelen van een cruise

Je hebt mensen die ieder jaar het liefst een cruise maken. Zij ervaren een bijzondere vakantie, dicht bij water en natuur, reizen van kustplaatst naar kustplaats. Veel rust, luxe en ontspanning. Maar een cruise is niet voor iedereen geschikt. Aan boord heb je je eigen hut/kamer, je ontmoet veel mensen en je zal iets van de wereld zien. Maar je kunt ook zeeziek worden, of een cruiseschip als benauwend ervaren. Daarnaast is en cruise maken meestal een vrij dure onderneming. 


Tags: cruise, vakantie, riviercruise, cruise maken, cruiseschip, voor- en nadelen cruise maken
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-07-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving