aanmeld knop
dot

Juridische documenten vertalen bij emigratie

huis.jpg
Als je naar het buitenland wil gaan verhuizen is er een hele hoop wat geregeld moet worden. Het klinkt geweldig, maar er gaat heel wat aan vooraf. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
ComputerComputer

Documenten
Zo moeten er verschillende documenten aangeleverd worden in het land waar je naartoe emigreert. In veel landen vragen ze om deze documenten in hun taal aan te leveren. Aangezien je juridische documenten niet zomaar zelf kunt vertalen is het slim om een juridisch vertaalbureau zoals Buro Juridische Vertalers in te schakelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om documenten als diploma’s, geboorteakten, huwelijksakten en CV’s. Deze documenten zijn nodig om je in te kunnen schrijven in het land waar je naartoe verhuist, maar ook om bijvoorbeeld een baan te kunnen vinden.

 

Geduld
Omdat er veel geregeld moet worden is het niet mogelijk om je spullen te pakken en een aantal weken later te vertrekken. Je moet veel geduld hebben, al is het afhankelijk van de reden dat je emigreert, je verwachte verblijfsduur en de mate waarin je aan Nederland verbonden blijft. Je kunt ook niet zomaar naar elk gewenst land vertrekken. Er zijn veel eisen verbonden aan het vestigen in een ander land, dit is per land verschillend dus het belangrijk om dit van tevoren te checken. Zo willen sommige landen bijvoorbeeld eerst weten of je geen besmettelijke ziektes, een strafblad of schulden hebt.

 

Nederlands paspoort
Over het algemeen blijf je gewoon Nederlander als je emigreert, behalve als je ook een andere nationaliteit bezit en zelf officieel afstand doet van je Nederlandse nationaliteit. Ook raak je je Nederlandse nationaliteit kwijt als je al tien jaar met een dubbele nationaliteit buiten de EU woont.

 

Verzekeringen en belasting
Wat er qua belasting verandert als je emigreert hangt van verschillende factoren af, bijvoorbeeld waar je woont, of je je huis in Nederland aanhoudt en wie er mee verhuist. Verzekeringen kunnen onder bepaalde voorwaarden aangehouden worden of ze vervallen. Dit verschilt per land en per verzekering, ook dit is dus iets waar je aandacht aan moet besteden.

 

Woning
Wanneer je je huis in Nederland aanhoudt geldt dit niet langer als je hoofdverblijf. Dit huis geldt dan voor de belasting als tweede huis en wordt belast als tweede woning in box 3. Hier bestaan uitzonderingen voor, bijvoorbeeld als je huis nog te koop staat op het moment van vertrek.

 

Naast bovenstaande punten zijn er nog een aantal andere zaken om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld of je je auto mee wil nemen en of je je bankrekening(en) overzet. Verhuizen naar het buitenland is in deze voorbereidende periode nog geen pretje, maar dat zul je vast allemaal vergeten als je eenmaal op je nieuwe plekje zit!


Tags: juridische documenten laten vertalen, emigratiedocumenten, emigratie
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-07-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving