aanmeld knop
dot

Pokemon Go. Hoe speel je het?

logo-tekst.jpeg
Pokémon is al jaren populair, maar Pokémon Go breekt misschien straks alle records. Als je nog geen Pokémon Go speelt vraag je je misschien af wat je met dit spel kunt doen en wat het voor nut heeft om Pokémon te vangen op straat. Het is een gratis augmented reality spel, wat te spelen is op o.a. android. Het doel is om Pokémon in jouw buurt te vangen, waar je je ook bevindt. Een bijkomend doel is natuurlijk dat je in beweging komt. Ook daarom is Pokémon Go mijn favoriete game en het is ook nog eens enorm leuk om te spelen.
GamesGames

Hoe speel je Pokémon Go?

In 2015 en 2016 zijn in eerste instantie alleen de erste 150 Pokémon te zoeken en vinden, van de eerste generatie Pokémon. Je zoekt je Pokémon buiten op straat, en je moet ze vangen met een Pokéball. Daarnaast is het doel om zogenaamd Pokéstop en Pokégym te vinden. 

 

Waar vind je Pokemon op straat?

In jouw eigen buurt zal je al Pokémon vinden. Zodra je de game open zet en je bevindt je buiten, zal op je GPS map de lokatie van Pokémon verschijnen. Je gaat die kant op en als je de Pokémon gevondne hebt, probeer je hem te vangen met een van de zestig Pokéballs die je kunt gebruiken. Als je de Pokémon gevonden heb tik je erop, vervolgens gooi je een Pokéball naar hem toe. Deze moet als eerste de Pokémon raken, niet de cirkels eromheen. Door goed te swipen lukt het na enige oefening wel.

 

Waar kan je Pokémon vinden die jij leuk vindt?

Om jouw favoriete Pokémon te vinden moet je wel een beetje geduld hebben. Pokémon kunnen zich overal bevinden en je hebt het niet voor het kiezen waar jouw favorieten zich bevinden. Ken je het gezegde 'wie zoekt zal vinden'? Dat is zeker ook van toepassing op het spel Pokémon Go. Om te weten welke verschillende Pokémon zich in je directe omgeving bevinden, kan je gebruikmaken van het Pokeball icoon, die toont je de 9 Pokémon die zich bevinden in de omgeving waar jij bent. Zo zal je als je op bezoek bent bij je oma, in haar buurt weer heel andere Pokémon vinden dan in de omgeving van je eigen straat.

 

Hoe kan je snel kampioen worden?

Als je zo snel mogelijk oerstek wilt worden met PokemonGO en kampioen wilt worden, dan kan je het eBook De Ultieme PokemonGo Gids  de beste tips en tricks vinden die er bekend zijn. Je leert zo snel mogelijk de meest zeldzame Pokemons vangen, veel Pokemon vinden, kampioen worden en heel sterk worden.

 

Wat betekenen de voetstappen qua afstand?

Als je de Pokémon in je omgeving bekijkt staan er voetstappen onder. Die voetstappen geven aan hoe ver een Pokémon van je verwijderd is.

  • 3 voetstappen bij een Pokémon betekent dat ze binnen een straal van 1 kilometer van je verwijderd te vinden zijn.
  • 2 voetstappen betekent dat ze binnen 100 meter van je af te vinden zijn.
  • 1 voetstap betekent dat ze binnen 10 eter van je vandaan zijn.
  • 0 voetstappen betekent dat je de Pokémon elk moment zal kunnen zien.

OM een Pokémon te vinden die zich in jouw omgeving bevindt, en je kiest een specifieke Pokémon uit die je eerst wilt vangen, ga je als volgt te werk:

  • tik op het icoon van de Pokémon die je vangen wilt om hem te high lighten.
  • Je ziet nu het gebied waarin de Pokémon zich bevindt en het aantal voetstappen. Door rond te wandelen kun je aan het aantal voetstappen zien of je dichterbij komt. Hierdoor wordt het makkelijker om hem te vangen.

Wat beteken de cirkels groen, oranje en rood?

Als je een Pokémon gaat proberen te vangen verschijnt er een cirkel om de Pokémon heen. Deze kan een van de volgende drie keuren hebben: groen, oranje of rood. Wat betekenen die kleuren?

  • Groen: makkelijk te vangen.
  • Oranje: niet zo makkelijk te vangen.
  • Rood: moeilijk te vangen.

Voor het vangen van een Pokémon met een rode cirkel, zal je dus waarschijnlijk meer Pokéballen nodig hebben.

 

Hoe vang je een Pokémon op straat?

Door de bal naar de Pokémon toe te gooien (door middel van je vinger te gebruiken en de bal te schuiven in een soort werpende beweging). De Pokéball moet direct op de Pokémon terechtkomen, dan heb je de meeste kans van slagen. Het komt niet alleen op techniek en de juiste timing van het gooien, aan. Er zijn ook voorwerpen die je kunt inzetten om de kans van slagen groter te maken. Als je een nieuwe Pokémon vangt krijg je 500 XP, als je een andere Pokémon vangt krijg je 100 XP. Je ontvangt extra XP voor techniek tijdens het gooien. Dit is een kwestie van goed oefenen. 

 

Curveball techniek

Door de techniek van een Curveball te gebruiken ontvang je extra XP. Een curveball maak je door de Pokéball te schudden totdat hij gaat glinsteren, dan werpen, en vangen maar.

 

Pokeball op?

Als je Pokéballen op zijn moet je op zoek naar een Pokéstop om nieuwe ballen te halen.

 

Wat moet je doen met gevangen Pokémons?

Je kunt je Pokémon trainen en sterker maken, laten vechten en zorgen dat ze evalueren.


Tags: Pokémon Go, Pokémon app, Pokémoncurveball, afstand, waar vind ik Pokémon, Pokeballen kopen
ComputerComputerArtikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2016-07-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving