aanmeld knop
dot

Waarom nog trouwen!

trouwen.jpg
Tijdens de huwelijksceremonie legt het aanstaand bruidspaar de trouwbelofte af. Deze wordt uitgesproken door de trouw-ambtenaar en beantwoord met ja of \'ja ik wil.\' Na tekening van de akte ben je dan officieel met elkaar verbonden. Na het sluiten van het huwelijk, heb je rechten en plichten.

De plichten van het huwelijk zijn:

  • Onderhoudsplicht
  • Vermogen en bezittingen
  • Erfenis
  • Samenwoon plicht
  • Pensioen
  • Verrichten van rechtshandelingen

Het is dus duidelijk aan welke eisen je moet voldoen wanneer je in het huwelijksbootje stapt. En de meeste mensen maken toch nog steeds het meest gebruik van een huwelijksakte als men samen gaat wonen en of kinderen willen, omdat dit namelijk heel veel papier werk scheelt voor het paar, en de Gemeente alle papieren in goede banen leidt en jij alleen 'ja' hoeft te zeggen! Ook doen we het natuurlijk uit liefde, omdat je stapelgek op elkaar bent. Er vanuit gaat dat deze persoon de beste voor jou is en je er de rest van je leven mee wilt delen. En in het opzicht van vrouwen ook natuurlijk een beetje om de mooie jurk, het feest en alles wat er bij komt kijken op een van de mooiste dagen in je leven.

 

Alimentatieplicht

Deze dag heb ik zelf ook beleefd en het was een droomdag, met een mooie super lieve man, een vriend en mijn allergrootste liefde. En zonder verder over het huwelijk te hebben na gedacht raak ik nu verstikt in mijn eigen huwelijk. Door hem door mij, nee, door de Nederlandse wet. Omdat mijn man nog een plicht heeft naar zijn ex, zijn eerste vrouw! (alimentatieplicht)

En door de crisis en het kwijtraken van onze banen en van een minimum inkomen rond te moeten komen, blijft mij man toch deze plicht houden.

 

Nihilstelling

Hoe vaak we ook nihilstelling aan hebben gevraagd en hoe vaak we ook in de rechtbank verschenen zijn. Heeft het geen baat gehad. Waarom de staat lijdt in crisis en zich niet meer bijstandtrekkers kan permitteren. Dus kortom ik heb een akte getekend maar moet mij zelf in voor en tegenspoed onderhouden. Ik moet daarentegen wel alle schulden delen die mijn man heeft aan alimentatie schulden! Ik krijg geen subsidies voor mijn kinderen omdat mijn man over een modaal inkomen beschikt, maar de alimentatieplicht wordt niet berekend.

 

Waarom dan nog trouwen?

Het pensioen mag ik delen met zijn ex, als mijn man eerder komt te overlijden, en dat terwijl alle vermogen en bezittingen al verdeeld zijn wanneer de scheiding uit wordt gesproken. Wat houdt dus de trouwgelofte voor mij in? "Helemaal Niets." De wet verplicht je wel in voor en tegenspoed te huwen, en dat staat vast op het moment dat je de akte tekent, maar eigenlijk kunnen ruim van de Nederlanders deze wet niet eens nakomen!!

 

Waarom dan nog trouwen?


Tags: trouwen, huwelijk, alimentatie, geld, schulden, nihilstelling, alimentatieplicht
Artikel geschreven door: verhaaltje.
Publicatie datum: 2012-09-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving