aanmeld knop
dot

Hoe hou je een liefdesrelatie goed?

hartjes.jpg
Hoe onderhoud je een goede relatie? Een goede relatie is voor veel mensen onmisbaar. Toch is het voor veel mensen soms moeilijk om een langdurige relatie in stand te houden. Veel stelletjes gaan na verloop van tijd uit elkaar. Blijkbaar vergt het onderhouden van een goede relatie bepaalde vaardigheden, vaardigheden waarover niet iedereen beschikt.

Een goede relatie begint zoals vrijwel iedere andere liefdesrelatie: twee personen voelen zich tot elkaar aangetrokken, er is 'chemie'. Wetenschappers denken dat mensen elkaar opzoeken omdat hun genen goed bij elkaar passen. De combinatie van de genen van de man en de genen van de vrouw geven samen goede kans op gezonde kinderen. Dat is volgens biologen ons levensdoel: onszelf voortplanten en gezonde kinderen krijgen, zodat onze genen steeds worden doorgegeven. Maar hoe weet je nu welke man of vrouw de beste genen heeft? Dat zie je immers niet uitsluitend aan de buitenkant.

 

Het begrip Feromonen

Feromonen zijn stoffen die door dieren veel gebruikt worden om met elkaar te communiceren. Ze geven deze stoffen af aan de omgeving, bijvoorbeeld via zweet en urine. Een ander dier vangt deze stoffen op met zijn neus. Een kenmerk van een feromoon is dat je het niet bewust ruikt als een geur, maar dat het wel door de neus wordt opgevangen en een signaal naar de hersenen geeft. Dieren gebruiken feromonen bijvoorbeeld om dieren van het andere geslacht aan te trekken, hun territorium te verdedigen of om elkaar te waarschuwen voor vijanden. Mensen blijken deze feromonen ook aan te maken. Seksueel opgewonden mannen maken extra feromonen aan. Vrouwen nemen die feromonen vervolgens waar. Op sommige feromonen reageren ze positief, op andere juist niet. Op welk feromoon ze reageren, verschilt per persoon. Vrouwen maken meestal minder feromonen aan dan mannen.

 

Heb je feromonen nodig voor een goede relatie?

De theorie is dat vrouwen vallen op mannen die aantrekkelijke feromonen aanmaken. Het is wetenschappers nog niet gelukt om dit te bewijzen; het blijft voorlopig dus een theorie. Of deze theorie gestoeld is op waarheid of niet, je kunt je nog steeds afvragen of die feromonen een garantie zijn voor een goede relatie. Wanneer je iemand uitkiest met aantrekkelijke feromonen, is dat geen garantie voor een goed huwelijk. Je voelt je dan slechts seksueel tot de ander aangetrokken.

 

Wat is een goede relatie?

Wanneer je eenmaal je ideale partner denkt te hebben gevonden, moet je blijven werken om de relatie te onderhouden. Voor je daaraan kunt gaan werken, moet je eerst bedenken wat een goede relatie eigenlijk is. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste stellen een relatie goed vinden als die relatie de volgende kenmerken heeft:

 

1.je kunt op elkaar vertrouwen en je voelt je veilig bij elkaar.

2.je kunt op elkaar bouwen en je vult elkaar aan.

3. je accepteert je partner volledig zolas die is, je wilt elkaar dus niet veranderen.

4. je gelooft in elkaar en je relatie.

5. je gaat flexibel om mer veranderde omstandigheden in het leven.

6. je hebt plezier met elkaar.

7. je deelt goede herinneringen waarop je samen kunt terugkijken.

 

Hoe hou je een relatie goed?

De band versterken tussen jou en je partner is belangrijk, net als interesse tonen in de ander, en hem of haar een goed gevoel geven over zichzelf. Sommige dingen zijn niet goed voor je relatie, zo blijken bijvoorbeeld de volgende dingen je relatie vaak blijvend te schaden:

  • vreemdgaan.
  • ziekelijke jaloezie.
  • je partner stelselmatig vernederen.
  • veel ruzie.
  • verslavingen.
  • geweld.
  • overige.

Tags: liefdes, hormoon, relatie goed houden, liefdesrelatie redden
Artikel geschreven door: Dorinda Schreurs.
Publicatie datum: 2016-07-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving