aanmeld knop
dot

7 tips voor een goede relatie

Lesbisch.jpg
Op het internet circuleren vele lijsten met tips voor een goede relatie. Die tips zijn natuurlijk niet voor iedereen even waardevol. Niet elke relatie is immers hetzelfde en wat voor de ene mens werkt is voor de ander misschien minder doeltreffend. Toch zijn er wel degelijk richtlijnen te geven over de vraag hoe goed je een relatie in stand kunt houden.

Hoe belangrijk is eerlijkheid?

Ze zeggen wel eens: eerlijk duurt het langst. Ook in liefdesrelaties gaat deze vlieger vaak op. Wees open en eerlijk naar elkaar, zodat je elkaar blijf vertrouwen. Bepaal wel voor jezelf tot in hoeverre je alles moet vertellen. Als een collega op je werk met jouw flirt en je hebt er verder geen last van, hoef je je partner misschien niet onnodig ongerust te maken. Als je zelf echter verliefd zou worden op een ander, is het meestal wel beter om daar eerlijk over te zijn.

 

Zelfrespect

Hou van jezelf en schuif jezelf niet opzij, zie jezelf als een volwaardig persoon. Wees aan de andere kant niet bang om je tekortkomingen toe te geven, zodat je elkaar kunt steunen en aanvullen zoals partners in een goede relatie doen. Geef je bloot je mag je gerust kwetsbaar op stellen. Laat zien wie je echt bent.

 

Kies voor elkaar

Ga 100% voor je relatie en blijf streven naar een goede relatie ook als het even tegenzit. Geef niet snel op en kies steeds opnieuw voor elkaar. 

 

Samen dingen doen

Houd samen een doel voor ogen, het hoeft geen groot doel te zijn, maar zorg dat je wel iets doet wat tot een een gezamenlijk doel leidt. Dit kan helpen om een crisis door te komen. Je kunt bijvoorbeeld samen ergens voor sparen of samen een project beginnen. ook dit hoeft niet groots te zijn vindt het in de kleine dingen van het leven.

 

Luister naar elkaar

een goed gesprek voeren betekent ook dat je goed moet kunnen luisteren. Luister naar elkaar. Praat niet alleen langs elkaar heen. maar luister echt geïnteresseerd naar de ander. Probeer elkaar te begrijpen. Daarbij hoort ook dat je ander echt leert kennen, in zijn voorkeuren, normen en waarden. Praat over wat je bezighoud, waar je eventueel mee zit, ook nu weer probeer "open" te zijn in je reacties.

 

Haal herinneringen op

Een band tussen twee mensen kenmerkt zich ook door de dingen die je samen al hebt meegemaakt. Het is goed om herinneringen op te halen aan de goede momenten die je samen al hebt meegemaakt, dit versterkt jullie band. Maak ook tijd voor elkaar om samen weer nieuwe leuke dingen te doen. Zorg dat je gedeelde interesses hebt, zodat je daar samen mee aan de slag kunt. Dat zijn goede momenten om plezier met elkaar te hebben en om te hechten aan elkaar, dat je elkaar echt ziet staan en waardeert. Bedenk dan waarom jullie voor elkaar hebben gekozen. Dierbare herinneringen zijn daarbij een waardevolle ondersteuning. Herinner elkaar aan de mooie dingen die je samen hebt meegemaakt. Deel goede herinneringen, juist als je ven een dipje hebt in je relatie. Bedenk waarom jullie voor elkaar gekozen hebben. Dierbare herinneringen zijn daarbij een waardevolle ondersteuning.

 

Liefde is een werkwoord

Een partnerrelatie is niet altijd vanzelfsprekend en vergt inspanningen van beide partijen. Niets voor niets wordt vaak gezegd 'de liefde is een werkwoord'.

Met zijn tweeën is het veel leuker dan alleen, ook al zijn er steeds meer mensen die alleen door het leven gaan, waarbij het gewoon niet lukt om een geschikte partner te vinden. Als je relaties met andere mensen wilt opbouwen en versterken, laat dan het hart spreken, je gevoel liegt meestal niet. Maar wees wel eerlijk ten opzichte van jezelf en van de ander. Probeer het een keertje het zal je versteld doen staan.


Tags: tips voor vrienden, relatie tips, liefde vinden, relaties met anderen krijgen, vrienden vinden, liefde vinden
Artikel geschreven door: Dorinda Schreurs.
Publicatie datum: 2016-07-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving