aanmeld knop
dot

In negen stappen naar je droombaan in het buitenland

zakelijk.jpg
Wil je gaan starten met een baan in het buitenland maar weet je niet waar je moet beginnen? Globaljobbing helpt jou naar een droombaan in slechts negen stappen. Lees dit artikel en stuur je CV naar Globaljobbing op om het traject te starten. Voor je het weet start jij met werken in het buitenland!

Zit je niet meer goed op je plek bij je huidige werkgever of heb je nog geen baan en droom je van een baan in het buitenland? In het buitenland werken klinkt ver weg, want hoe zoek je bijvoorbeeld een baan en hoe verloopt de sollicitatieprocedure? Globaljobbing helpt professionals die de stap willen maken naar het buitenland. Met het doorlopen van negen stappen ben jij binnenkort begonnen aan je droombaan buiten onze landsgrenzen.


CV opsturen

Deze eerste stap is de eerste zet in de richting van je droombaan: stuur je CV op naar Globaljobbing. Op de websites vind je tips hoe je jouw CV zo aantrekkelijk mogelijk maakt.

 

Telefonisch interview

De tweede stap is kennismaking met mensen van Globaljobbing. Om kennis met je te maken neemt een van onze consultants telefonisch contact met je op. In dit gesprek komt je ervaring aan bod en je ambities. Zo krijgt het bedrijf een beter beeld van jou als kandidaat zodat zij vacatures aan je voor kunnen leggen, vacatures die passen bij jouw wensen. Gezamenlijk wordt aan de hand van dit oriënterend gesprek bepaald of er een intake gesprek volgt, bijvoorbeeld als je al een specifieke functie op het oog hebt of slechts voor een inschrijving.


Het intakegesprek

De derde stap is een Intakegesprek. In het intakegesprek kijkt men vooral naar wie jij bent en wat voor baan in het buitenland bij jou zou kunnen passen. Daarvoor legt men eventuele vacaturemogelijkheden aan je voor. Het is dan aan jou de keuze of je wilt solliciteren op een van de functies.

 

Voorstellen aan de opdrachtgever

Stap vier. Als het van beide kanten klikt, stellen de mensen van Globaljobbing je voor aan de opdrachtgever. Wanneer de werkgever jou selecteert voor een vervolggesprek volgt stap vijf.


Vervolggesprekken met een opdrachtgever

Aangezien elk bedrijf anders is, en elke sollicitatieprocedure dus ook, is het lastig om de gang van zaken van deze vijfde stap te voorspellen. In de meeste gevallen kun je uitgaan van twee telefonische gesprekken en een aantal persoonlijkheidstests.

 

Stap zes: voorstel voor een baan

Als de opdrachtgever voor jou kiest en je hebt er zelf ook een goed gevoel bij, zal in deze fase een voorstel plaatsvinden voor een startdatum, en er kunnen andere zaken worden voorbereid.


Stap zeven: voorbereiding

Globaljobbing helpt je met de voorbereiding op je nieuwe baan. Dit houdt in: huisvesting, vliegtickets, verzekeringen en andere belangrijke zaken.

 

Stap acht: de allereerste werkdag

Globaljobbing zorgt ervoor dat je voorbereid aan de slag kunt gaan op je eerste werkdag. Globaljobbing is een uitzendbureau en houdt dus contact met je werkgever.

 

In het buitenland werken

Stap 9: genieten van je nieuwe omgeving en vooral veel leren. IN het buitenland kom je niet alleen in aanraking met een andere cultuur en een andere taal, je zal er ook veel ervaring opdoen op sociaal gebied, en natuurlijk doe je werkervaring in het buitenland op.


Wennen

Het wennen aan een nieuwe omgeving duurt altijd even, maar het is vooral genieten. Misschien ben je eindelijk op je plek. In elk geval kan werken in het buitenland een fascinerend avontuur zijn.


Tags: werken, werken in het buitenland, werk, baan, droombaan, globaljobbing
Bronnen: globaljobbing

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2016-07-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving