aanmeld knop
dot

Waarom OR Cursussen de financiele positie van je bedrijf verbeteren

bedrijf zakelijk.jpg
Een Or-Cursus die de financiƫle situatie van je bedrijf verbetert? Dat klinkt natuurlijk ongeloofwaardig. 'Een OR-Training is toch slechts voor het personeel? Een ondernemingsraad is toch een noodzakelijk kwaad waar je als middelgrote of grote onderneming niet onderuit kunt?' Hieronder leggen we uit, waarom dit toch echt zo is!
ComputerComputer

Een OR-cursus heeft invloed op de personeelstevredenheid. Je kunt het je vast voorstellen, je werkt bij een bedrijf maar hebt niet het gevoel dat jij en andere medewerkers ook maar een beetje inspraak hebben in het bedrijf en de bedrijfsvoering. Je bent niet helemaal tevreden over verschilende aspecten waar je dagelijks mee te maken hebt en wilt dit graag uiten. Je krijgt hier niet de kans voor en blijft hiermee zitten, dit gaat knagen en uiteindelijk word je ongemotiveerd waardoor je arbeidsproductiviteit afneemt, je sneller ziek wordt (ja, dit is daadwerkelijk bewezen) en uiteindelijk wellicht zelfs weg gaat bij het bedrijf. Daarnaast blijkt het zo te zijn dat ontevreden medewerkers niet alleen thuis en in hun omgeving klagen (wat al slecht is voor het imago van het bedrijf) maar dit ook nog eens intern bij andere medewerkers doen waardoor andere medewerkers ook we er aangestoken worden en het is zich een lopend vuurtje verspreidt. Erg zonde en dit wil je als ondernemer absoluut voorkomen.

 

OR-Trainer

Dan komt de ondernemer met een ondernemingsraad die opgestart mag worden, hier is de ontevreden werknemer onderdeel van. Zonder ook maar enige kennis van hoe dit werkt, wordt het een soort klaaguurtje waarin weinig effectief gebeurt. Zou het niet veel beter zijn wanneer dit ook daadwerkelijk wordt begeleid door een expert? Een echte OR-Trainer die de participerende werknemers begeleidt in het hoe en wat van een ondernemingsraad. Die vertelt hoe de OR niet alleen effectief vergadert, notuleert en conclusies trekt maar ook nog eens vertelt hoe er met een werkgever omgegaan dient te worden? Er wordt vertelt waarom een ondernemer of leidinggevende beslissingen maakt waardoor er een bepaalde vorm van begrip bestaat bij de werknemers. Er wordt uitgelegd hoe een OR de werkgever dient te benaderen waardoor het voor u als werkgever ook we er gemakkelijker en handiger wordt om te luisteren naar de OR.

 

Ondernemingsraad

Wanneer dit door de OR-trainer vlotter verloopt, je luistert naar je personeel en het personeel begrip heeft voor jou, zul je zien dat werknemers opbloeien, ze merken dat ze inspraak hebben en dat ze belangrijk gevonden worden en zullen harder gaan lopen voor jou als ondernemer. Ze werken over, zijn minder ziek en klagen minder. Ze vertellen naar buiten toe hoe prettig het werken is bij jouw onderneming en sporen andere aan om klant te worden of te solliciteren. Allemaal positieve bij-effecten van een ondernemingsraad. En geloof ons, dit is daadwerkelijk het resultaat wanneer het door het bedrijf en het personeel goed wordt opgepakt. Ga dus aan de slag en je zult hier daadwerkelijk de vruchten van plukken.


Tags: OR cursus, or trainer, training OR, or trainingen, ondernemingsraad opzetten
Artikel geschreven door: stefan.
Publicatie datum: 2016-07-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving