aanmeld knop
dot

Geld verdienen via internet is hard werken

Internet.jpg
Is er op een eenvoudige manier geld te verdienen met het internet? Nee, ik denk het niet, maar het is wel mogelijk. Met mijn eigen verleden op zak probeer ik een weg te vinden op het Web. En een Web is het vooral. Ik wil hoe dan ook succesvol worden om er op termijn een volwaardig salaris of meer mee te verdienen.
ComputerComputer

Geld verdienen via internet?

Wie zichzelf deze vraag stelt hoeft geen internetkenner te zijn om deze vraag met een volmondig ‘ja' te beantwoorden. De handel via internet is nog steeds groeiende en die trend zal zich alleen maar voortzetten. Nu is het begrip geld verdienen via internet wel heel ruim te interpreteren. Een simpel (en voor de hand liggend) voorbeeld: je hebt wat oude spulletjes op zolder liggen waar je niks meer mee doet dan kun je ervoor kiezen om het domweg weg te gooien of je plaatst bijvoorbeeld een advertentie op Marktplaats. Het maakt niet uit wat het opbrengt maar elke euro die je ervoor krijgt is nettowinst waar je heel weinig voor hoeft te doen. Word je daar rijk van? Nee, waarschijnlijk niet. Maar je hebt wat verdient via internet en daar is geen speld tussen te krijgen. En zo zijn er talrijke manieren te verzinnen.

 

Je moet er hard voor werken

Nu zie je vast weleens advertenties langskomen in de trant van 'verdien nu maandelijks tot wel € 10.000,00 netto,' of een man en/of vrouw in een vette sportauto voor een nog vetter landhuis, die jou er blijkbaar van willen overtuigen dat ook jij dit kunt bereiken. Uiteindelijk wint dan je gezonde verstand en klik je het maar weg want als dat zo gemakkelijk zou zijn dan waren we allemaal steenrijk. Je rationele denken weerhoudt je ervan om het verder te onderzoeken. Geld verdienen achter je computer is hard werken, maar waar een wil is, is een weg.

 

Geld verdienen met crypto, facebook Libra crypto

Geld verdienen met crypto is een soort gokken, maar dan gelegaliseerd. Je koopt crypto munten en kijkt wat de markt doet. Er zijn mensen zeer rijk mee geworden. de Btcoin is natuurlijk niet meer weg te denken, maar ook Facebook heeft nu zijn eigen Crypto, genaamd Libra. Lees meer over geld verdienen met crypto voordat je er aan begint. Als je wete hoe het werkt kun je geld verdienen, weet je niet hoe het werkt dan is de kans groot dat je alleen maar geld verliest. 

 

 

Beloftes die te mooi zijn om waar te zijn

Waarschijnlijk heb je in het dagelijks leven een normale 8 tot 5 baan en is dat waarschijnlijk de reden dat je niet op dergelijke beloftes in gaat. Om het een kans te geven moet je jezelf in de materie gaan verdiepen en dat kost nou eenmaal tijd. Heb je de tijd aan je zijde dan denk ik dat het wel mogelijk moet kunnen zijn om via het web de kost te verdienen. Kunnen we allemaal succesvol zijn als internetondernemers? Dat valt te betwijfelen. Je moet doorzettingsvermogen en zakelijk inzicht hebben.

 

Mijn eigen verhaal

Een jaar of twintig terug (ongeveer eind 1996) was ik het werken voor een baas hartstikke beu. Mijn toenmalige werkgever ging verschillende keren per jaar op vakantie en ik hield zijn tent draaiende. De enige beloning die ik eraan overhield was een zak vol complimenten. Laat ik je vertellen dat je daar geen boterhammen van eet. Dus op naar de Kamer van Koophandel. Een half uur later (en 25 gulden lichter) stond ik buiten en was ik zelfstandig ondernemer van een eenmanszaak. Gelukkig had ik, vanuit het verleden, wat goodwill gekweekt bij enkele bedrijven in de buurt en die gunde me wel wat werk. Vanuit deze positie groeide mijn bedrijf en was ik in staat om me in een bepaalde richting te gaan oriënteren.

 

Werknemers

Met het succes van mijn bedrijfje verschenen ook de eerste werknemers op de loonlijst. De omzet groeide en met mijn toenmalige vrouw werd de eenmanszaak een VOF (Vennootschap Onder Firma). Een jaar of wat later brachten we de VOF onder in een BV (Besloten Vennootschap) om zo een duidelijk onderscheid te creëren tussen zakelijk en privébezit. Boven deze werkmaatschap verscheen een Holding en niet veel later werd onder deze Holding een tweede BV opgericht. Al met al was de eenmanszaak uitgegroeid tot een heel bedrijf. Met achteraf gezien veel te veel personeel.

 

Geld verdienen

Het geld kwam met bakken binnen en vloog ook met bakken weer de deur uit. Maar zolang de bakken die binnenkomen groter zijn dan de bakken die eruit vliegen heb je een gezond winstmakend bedrijf. Met de liefde voor het vak, waar het uiteindelijk om was begonnen, had ik nog maar weinig te maken. Daar had ik mijn mensen voor omdat ik er simpelweg geen tijd meer voor had. Ik had me dus in een stramien gewurgd waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had. Ik was alleen nog maar manager en was de hele dag bezig met vergaderen, personeel sores en meer van die ellende. Maar ja wat kon het schelen; er werd geld verdiend.

 

Crisis

Totdat er zich aan het einde van 2008 een crisis aandiende die, achteraf gezien, zijn weerga niet kende. Het werk stagneerde en het was duidelijk dat op de grootste onkostenpost moest worden bezuinigd. En dat was afscheid nemen van een heleboel personeel. Aangezien personeel, hier in Nederland, de status heeft van een 'Heilig Verklaarde' mag je van mij aannemen dat je de portemonnee kunt trekken om ervan rond te komen. Heel mijn vermogen, opgebouwd in de Holding, moest eraan geloven om ze allemaal dat geld mee te geven zoals in de cao bepaalt.

 

Geldzorgen

We gingen van crisis naar crisis en het einde van deze zwarte periode was nog lang niet voorbij. Dat was ons op een gegeven moment wel duidelijk. Het werk dat binnenkwam was niet eens meer kostendekkend. Daarnaast gingen klanten van ons failliet en dat sloeg ook flinke gaten in de omzet omdat we achter bleven met oninbare facturen. Het was gewoon niet meer leuk. Toen op een gegeven moment het tij heel langzaam begon te keren heb ik besloten om de werkmaatschappen maar te verkopen om in elk geval weer wat geld te creëren in de Holding. Alle zorgen waren in een klap verdwenen. Maar hoe verder? Ik kon toch niet, met mijn 51 jaar, niks meer gaan doen? Dat zit niet in mijn aard. Ik ben ondernemer.

 

Handelsmaatschappij

In de tussentijd had ik al een handelsmaatschappij opgericht en daar wilde ik wat mee gaan doen. Zonder personeel, dat was wel een eerste vereiste. En zonder dure panden en vaste kosten waar je nauwelijks grip op hebt. Want als er niks binnenkomt wil ik niet meer geconfronteerd worden met torenhoge kosten. En daar was het moment dat het internet in beeld kwam.

 

Het Internet op

Wat ga je doen op het internet als ondernemer? Een webshop opzetten? Spullen inkopen en proberen met winst te verkopen? Ik liep er niet echt warm voor. Wat een logistiek gedoe. Dat kun je trouwens ook niet zonder personeel. Internetwinkels zijn altijd open. En natuurlijk eerst weer fors investeren want de kosten gaan nu eenmaal voor de baten uit. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat er allerhande figuren actief zijn op het web die je tegen een redelijk vergoeding ideeën aan de hand doen waarbij je zonder een eigen product of dienst geld kunt verdienen. Daar wilde ik het mijne wel van weten. In eerste instantie had ik nog zoiets van 'ik zoek het zelf wel uit'. Maar al snel kwam ik erachter dat ik een steuntje in de rug nodig had. En dat houdt niks anders in dan dat je domweg een bedrag betaald om toegang te krijgen tot de geheimen van het internetgeld. Tenminste, zo wordt je dat voorgeschoteld. Nou, daar gaan we dan. Het gevraagde bedrag betaald en na luttele minuten kreeg ik toegang tot een site vol met instructiefilms. Ik heb ze allemaal bekeken in de juiste volgorde en moet eerlijk bekennen dat het absoluut geen onzin is. Ik wil er wel in een zucht bij vermelden dat je goed moet kunnen relativeren. Want zo eenvoudig als het klinkt is het zeker niet. In het kort komt het erop neer dat je geld kunt verdienen in de affiliate marketing.

 

Wat is affiliate marketing?

Dat is niets anders dan het verkopen van een product of dienst van een ander waarvoor je een vergoeding krijgt. Hoe je dat het beste kunt doen wordt haarfijn uitgelegd. Ook hoe je met YouTube filmpjes en Google geld kunt verdienen komt aan bod. Om een aftrap te maken ben ik begonnen met het opzetten van een website. Daar had ik totaal geen ervaring mee. Maar aan de hand van de tips, uit een van de instructiefilms, is het me gelukt om binnen afzienbare tijd online te staan. Ik heb een YouTube filmpje in elkaar gezet en ik schrijf allerhande gastblogs.

 

Geen verdiensten

En dan nu de grote vraag. Wat heb ik, na een maand intensief werken, al weten te verdienen? Helemaal niks. Doe ik iets fout? Geen idee. Ben ik wel goed op weg? Ik vind van wel. Ik was en ben ondernemer en als ik aan iets nieuws begin dan ga ik er voor, in de wetenschap dat ik echt niet meteen bakken met geld ga verdienen. Want dan zou het leven wel heel simpel zijn. Als je in de 'normale' wereld een winkel begint dan moet die ook eerst naamsbekendheid krijgen door reclame en acquisitie. En zo is het op het web niet anders. Je moet gevonden worden en ik denk dat dat weleens het meest lastige aspect kan zijn waar je tegenaan loopt. Maar het is een kwestie van tijd en volharding. En ben je geen ondernemer in hart en ziel? Dan zal dit de eerste rede zijn om vroegtijdig af te haken.


Tags: Geld Verdienen, Libra, Internet, crypto, ondernemen, internet geld, affiliate marketing
Artikel geschreven door: jeanlortye.
Publicatie datum: 2016-08-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving