aanmeld knop
dot

Detox kuur: ontgiften voor een slank en vitaal lichaam

voeten.jpg
Detoxen, door sommigen onder ons ook wel ‘ontgiften’ genoemd is een effectieve manier om alle giftige stoffen die in ons lichaam zijn opgeslagen te verwijderen. Het reinigen van jouw lichaam kan op verschillende manieren. Hierbij kun je denken aan: detox thee, sapjes, darmspoelingen, supplementen, oil pulling. Maar ook het eten van groente en fruit (onbewerkt) is een manier om jouw lichaam te ontdoen van alle giftige stoffen zodat jij je snel weer gezond en fit te voelt.

Hoe raakt ons lichaam vervuild?

Elke dag stellen wij ons lichaam bloot aan giftige stoffen en vaak hebben we dat niet eens direct in de gaten. Wist je dat je bij het schoonmaken van je huis vaak toxische stoffen inademt van de schoonmaakmiddelen die je gebruikt? Daarnaast vullen we onze longen deels met uitlaatgassen, gebruiken we cosmetica producen, bewaren we ons voedsel en dranken in plastic en eten we veel onbewerkt voedsel.

 

Ongezond leven

Je kunt je voorstellen dat allerlei gifstoffen een flinke belasting zijn op onze gezondheid. Het mooie is wel dat ons lijf goed in staat is om giftige stoffen weer op te ruimen. Onze darmen, lever en nieren filteren de stoffen en voeren de toxische stoffen weer uit het lichaam. Al eeuwenlang een bijzonder effectief proces. Alleen zijn wij als mens de afgelopen jaren ook steeds meer bewerkt voedsel gaan eten, plastic gaan gebruiken en uitlaatgassen in gaan ademen. Kortom, de hoeveelheid giftige stoffen waar we aan blootgesteld worden is enorm toegenomen en ons lichaam is waarschijnlijker steeds minder goed in staat om alles goed op te ruimen. 

 

Wat is ontgiften?

De toxische stoffen die niet opgeruimd worden worden opgeslagen in onze vetcellen (ja, echt waar). Jouw lever is het belangrijkste orgaan in het proces van ontgiften. Als de lever het niet meer kan afbreken worden de giftige stoffen opgeslagen in vetcellen en darmen. Je herkent jezelf misschien wel in één van onderstaande symptomen:

 • vermoeidheid.
 • lusteloos.
 • pijnlijke gewrichten.
 • depressies.
 • prikkelbaar.
 • spijsverteringsproblemen.
 • voedselverslavingen en voedsel allergieën. 

Deze symptomen kunnen een gevolg zijn van ziektes of aandoeningen, maar ook van een vervuild lichaam. Als je dit proces niet stopt of oplost dan kan dat wellicht zelfs leiden tot (ernstige) ziektes. Maar je kunt misschien veel voorkomen door jouw lichaam een handje te helpen en te gaan detoxen. Alle giftige stoffen die opgeslagen zitten in de vetcellen zullen dan verwijderd worden, met een lekker en schoon lichaam als resultaat.

 

Snel weer jonger, energieker en slanker.

Het ligt natuurlijk voor de hand om zo min mogelijk giftige stoffen tot je te nemen. Dit kun je al doen door (som wat moeilijke) aanpassingen in jouw dagelijkse routine:

 • gebruik geen (of alleen matig) alcoholgebruik.
 • niet roken.
 • gevarieerd eten (niet bewerkt).
 • voldoende groente en fruit (onbespoten).
 • weinig stress.

Bovenstaande veranderingen zijn voor e meeste mensen al bijna niet op te brengen, maar wel noodzakelijk als je zo min mogelijk troep in je lichaam wilt krijgen. Wil je de opgebouwde gifstoffen ook nog uit je lichaam verwijderen dan is er zelfs nog iets meer actie nodig, zoals een detox kuurtje.

 

Een paar jaartjes jonger lijken

Een mooi neveneffect is dat men wel beweert dat je met een detox kuur de effecten van ouderdom ietsje vertraagt. Wie wil dat nou niet? Het is natuurlijk geen verjongingskuur, maar omdat je je fitter voelt als je stopt met roken, verkeerd eten, en drankgebruik en dergelijke, dan lijkt je soms een paar jaar jonger na een detox periode. Alleen detoxen moet wel goed gebeuren. Zomaar op eigen houtje wat doen kan gevaarlijk zijn, je hebt immers wel alle goede voedingstoffen nodig. Daarnaast kan je last krijgen van ontgifting verschijnselen zoals misselijkheid en hoofdpijn. Er is veel op internet over te lezen maar het volgen van een programma is vaak niet zo makkelijk. 

 

Een 7 daagse detox-kuur

Detoxen wordt vaak gezien als een trendy verschijnsel maar in werkelijkheid wordt het al eeuwen toegepast. De lengte hangt af van jouw eigen wensen en doelstelling maar veelal is 7 dagen wel het meest optimaal. Veel programma's bestaan daarom ook uit 7 dagen. Het lichaam heeft wat tijd nodig om het bloed goed te zuiveren. Maar wat is nou een goede kuur?

 

Detox-kuur

Een van de programma’s die beschikbaar zijn is de 7-daagse detox kuur. In deze kuur krijg je uitgewerkte dagmenu’s en ideeën zodat je jouw lichaam goed en veilig kunt reinigen. Zo is het razend eenvoudig om je snel weer goed te voelen. Het  mooie van deze kuur is ook de niet goed, geld terug garantie. Voel je na een week weer fit, slank, stralend en vitaal.

 

Tags: detox kuur, detox, ontgiften, detoxen, slank, gezond, fit, vitaal, lever reinigen
Artikel geschreven door: liesl.
Publicatie datum: 2016-08-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving