aanmeld knop
dot

Verdienen met schrijven van artikelen en affiliate marketing

zakenman.jpg
Er is al veel geschreven over online geld verdienen. Kreten als ’word snel rijk’ en ‘verdien miljoenen’ vliegen je om de oren. Waarschijnlijk heeft dit meer dan eens ook jouw interesse wel gewekt. Snel rijk word je niet met het schrijven van online artikelen maar je kunt er zeker leuk mee verdienen. Alleen het kost tijd, inzet en doorzettingsvermogen
ComputerComputer

Door te schrijven over jouw interesses, en dit te combineren met een inkomstenbron, vang je twee vliegen in één klap. Als schrijven (één van) je passies is dan is het zeker de moeite waard. 

 

Wat is affiliatie marketing?

In het kort gezegd komt het er op neer dat jij andermans producten promoot en daarvoor een commissie ontvangt. Je verkoopt dus niet het fysieke product maar je zorgt ervoor dat de consument het product bij de aanbieder koopt. Zie jezelf als een soort tussenpersoon. Het kunnen allerlei soorten producten zijn. Fysieke producten zoals telefoons en schoenen bijvoorbeeld, maar ook digitale producten zoals bijvoorbeeld een e-book of een online cursus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Jij schrijft een artikel naar keuze, plaatst de (affiliate) link in jouw artikel en op het moment dat het product verkocht wordt krijg jij een commissie. Jij hoeft dus geen tijd te stoppen in het maken, bedenken of distribueren van een product. Je promoot een product dat al bestaat.

 

Wat zijn affiliate netwerken?

Een affiliate netwerk zorgt ervoor dat jij en de verkopende partij aan elkaar gekoppeld worden. Zij regelen ook de administratieve afhandelingen zoals tracking en debiteuren- en crediteuren beheer. Wil jij hiermee ook geld verdienen? Dan moet jij je aanmelden bij een affiliate programma naar keuze. In Nederland zijn er een aantal affiliate netwerken actief waaronder:

  • Daisycon 
  • M4N
  • Zanox 
  • Paypro  
  • TradeDoubler
  • TradeTracker
  • bol.com

Als je bent aangemeld kun je een product kiezen waar je graag over wil schijven. Het is vooral van belang om een product te kiezen waar jij enthousiast van wordt en waarover jij dus graag wil schrijven. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de commissie die gegeven wordt als jij een product verkoopt. Uit studies is gebleken dat producten met een verkoopprijs tussen de €20,- en €50,- het best renderen. Uiteraard zijn hierop uitzonderingen, het is slechts een richtlijn.

 

Waarover kan je schrijven?

Schrijf vooral over onderwerpen waar je hart ligt en zoek daar een product in het programma bij. (Zorg dat het product een directe relatie heeft met de inhoud van een artikel. Wil je dus schoenen aanbieden, schrijf dan ook een artikel over schoenen.) Heb je een product gekozen? Plaats dan jouw specifieke link in het artikel en het geld verdienen kan beginnen. Je schrijft dus eenmalig een artikel en je verdient er daarna een passief inkomen mee. als er kopers komen. Het opbouwen van een inkomen op deze manier gaat langzaam.

 

Schrijven voor artikelen websites

Nu kun je zelf gaan bloggen maar daarvoor heb je uiteraard wel website nodig die al aardig wat bezoekers aantrekt. Heb je dit niet en wil je toch gaan beginnen met het online schrijven dan bieden artikelen websites een oplossing. Zij krijgen dagelijks al veel bezoekers waar jij op mee kan liften. Er zijn er meerdere aanbieders maar veel van hen werken met google Adsense als verdienmodel (waarbij het mijn ervaring is dat het minder oplevert). Bij andere artikelen websites mag je wel een affiliate link plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn: ekudaos.nl, leerwik.nl of plazilla.com en artikelwebesite.nl. Google maar eens, je vindt dan nog meer aanbieders en er komen ook steeds nieuwe aanbieders bij. Kies er eentje die bij je past. Een ideale manier op te starten.

 

Rendement halen uit je artikelen

Grofweg gezicht zijn er die markten waar veel vraag naar is en waar de commissies ook hoog zijn. Dit zijn: relaties, gezondheid en financiën. Op deze thema’s zijn veel mensen onzeker of ongelukkig en dat verkoopt. In deze markten zijn ook veel niches. Maar het belangrijkste blijft, schrijf over zaken die je interesseren of waar je veel van af weet. 

 

Er zijn een paar basis principes die je helpen een goed artikel te schijven. Zo is het de lengte van belang, zo’n 500 woorden is een goede richtlijn. Verdeel jouw artikel in goede koppen en/of subkoppen. Maar wat minstens zo belangrijk is is dat je gevonden wordt in Google. Het kiezen van de juiste woorden is dus van belang. Bedenk welke zoekwoorden de lezer van jouw artikel zal gebruiken en verwerk dit in jouw tekst. Kies het woord met de hoogste zoekvolumes. en zo min mogelijk concurrentie. Je kunt hiervoor hiervoor de Google’s Keywordtool gebruiken. Het is even wat uitzoekwerk maar het kan je heel veel rendement opleveren door de juiste woorden te kiezen.

 

Wil je er meer over leren?

Dit artikel is slechts een tipje van de sluiter en slechts een start. Wil je er meer over leren? Jacko Meijer, een goeroe op dit gebied, heeft de internet gids ontwikkelt waarin hij zijn grootste geheimen onthult. Meld je via de link aan voor zijn programma de affiliate revolutie. Het is zeker niet een snelle weg naar rijkdom maar jouw inspanningen zullen zeker worden beloont. Heel veel plezier met schrijven en de daaraan gekoppelde affiliatie marketing.

 

Tags: online geld verdienen, passief inkomen, artikelen schrijven, affiliate marketing
Artikel geschreven door: liesl.
Publicatie datum: 2016-08-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving