aanmeld knop
dot

Houten garagedeuren met bijzondere soorten hout

mergelhuis.jpg
Garagedeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Niet alleen worden garagedeuren samengesteld uit diverse soorten materialen, maar in het geval van houten garagedeuren zijn er tevens verschillende soorten houten garagedeuren beschikbaar.

Een garagedeur met hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Hout als materiaal leent zich uitstekend voor diverse uitstralingen: modern, klassiek of landelijk. Graag laten we u kennis maken met enkele bijzondere houtsoorten.

 

Meranti (niet milieu-vriendelijk)

Meranti is een verzamelnaam voor een aantal houtsoorten uit Zuid-Oost Azië. Merantihout is wegens de hardheid geschikt om te gebruiken voor uw houten garagedeur, maar het milieu heeft ernstig te lijden van gebruik van deze houtsoort. Het hout is namelijk voornamelijk afkomstig uit Indonesië en Maleisië. Dit tropisch hardhout is veelal roodachtig van kleur. (Note redactie: Vermeld moet worden dat Meranti uit deze oerwouden schadelijk zijn voor het milieu omdat daar oerwouden voor gekapt worden.)

 

Red cedar (milieu-vriendelijk)

Red Cedar is een houtsoort die veel wordt gebruikt voor garagedeuren, poorten en gevels. Het is een houtsoort met een natuurlijke uitstraling en bovendien is dit type hout bijzonder duurzaam. Het hout wordt langzaam grijs. Is dit niet wenselijk, dan is het hout hiertegen goed te behandelen en behoudt u de warme kleur van Red Cedar.

 

Oregon Pine (duurzaam)

Oregon Pine is een naaldboom die u vooral kunt vinden aan de Canadese en Amerikaanse westkust. Omdat het een sterke houtsoort is, is het naaldhout van deze boom erg geschikt voor houten deuren.  Garagedeuren van Oregon Pine geven uw huis een schitterende uitstraling.

 

Padoek (niet duurzaam)

Padoek is een houtsoort afkomstig uit Afrika. Het heeft een koraalrode tot paarsbruine kleur. Opvallend! Onbehandeld (zonder afwerking) zal het hout verweren en krijgt het uiteindelijk een mooie lichtbruine kleur. (Note redactie: Er worden helaas oerwouden voor gekapt waardoor woestijnvorming het resultaat is.)

 

Trespa (duurzaam)

Ook garagedeuren bekleed met Trespa behoren tot de mogelijkheden. Trespa is een veelgebruikt materiaal in onder andere gevelbekleding en biedt talrijke mogelijkheden in het ontwerp van uw garagedeur. Trespa bestaat uit zeer weerbestendige, robuuste platen. Zon en regen heeft geen enkel effect op het plaatoppervlak en het is eenvoudig te combineren met andere bouwmaterialen.

 

Houten garagedeuren van Different Doors

Different Doors produceert houten garagedeuren geheel op maat en naar wens van de klant. Samen met u bekijken we uw unieke situatie en ontwerpen we een deur naar uw stijl en smaak. Onze houten garagedeuren hebben een breedte tot wel  12 meter. Ook voor een garagedeur geheel geïntegreerd in de gevel, deuren met loopdeur of een garagedeur met bijpassende voordeur kunt u bij ons terecht. 


Tags: Houten garagedeuren, houtsoorten, milieu, Trespa, garagedeur

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: nielsniels12.
Publicatie datum: 2016-08-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving