aanmeld knop
dot

Opnieuw een relatie beginnen.

Liefde3.jpg
Na een mislukte relatie of na een echtscheiding wil je uiteindelijk weer de draad oppakken. Als je daarnaast ook toe bent aan een nieuwe partner dan valt het nog niet mee om weer opnieuw te beginnen. Waar vind je je nieuwe maatje? Zoek je op het internet of ga je voor de klassiek methode? Maakt niet uit hoe, maar ooit ontmoet je iemand live. Ben je erop voorbereid of niet?

Getrouwd zijn was vroeger de enigste samenlevingsvorm

Relaties zitten vandaag de dag heel anders in elkaar dan in vroeger tijden. De tijd dat koppels trouwden en tot de dood bij elkaar bleven ligt al een eindje achter ons. Want zonder getrouwd te zijn mocht je vroeger niet met elkaar samenleven. Dat was een schande. Het is natuurlijk niet zo dat dat niet meer bestaat maar het wordt wel steeds zeldzamer. En als we al trouwen dan scheiden we ook weer vrij gemakkelijk.

 

Taakverdeling man en vrouw

In het verleden waren de taken binnen een huwelijk bijna vanzelfsprekend; de man was kostwinnaar en de vrouw deed het huishouden en voedde daarnaast de kinderen op. Uit elkaar gaan was uit den boze. Je ging, en zeker als vrouw zijnde, in dat geval zo ongeveer de brandstapel op. Je had elkaar niet zomaar eeuwige trouw beloofd. Een vrouw moest haar plaats weten. Doordat een vrouw was 'gezegend' met een rol in het huishouden was het na een scheiding van haar man niet eenvoudig om het hoofd boven water te houden. Daar was de maatschappij niet op ingericht en hoe moest een huisvrouw in vredesnaam de kost verdienen?

 

Huwelijk

Er waren destijds veel vooroordelen over een werkende vrouw. Dat zat in de taboesfeer. De vrouw hoorde thuis te zijn. Dat was een verworven recht. Althans dat was het gedachtegoed van toen. In onze hedendaagse samenleving kijken we daar nogal lacherig tegenaan. Maar goed, je moet nu eenmaal alle situaties relateren aan de tijd waarin het zich afspeelde. Waren mensen toentertijd dan ongelukkiger? Het ligt er natuurlijk ook aan hoe goed een huwelijk was.

 

Vrouwen werden onafhankelijker

Maar zoals het eigenlijk voor alles geldt in het leven was ook dit niet voor eeuwig. De vrouw ging emanciperen en buitenshuis werken. Ze kwam daardoor in andere sociale kringen terecht, had haar eigen inkomen, werd mondiger en kon onafhankelijk van de man haar weg vinden. Met een financieel onafhankelijke en mondigere vrouw kwam een einde aan de 'alles bepalende' man. Als je selfsupporting bent is de stap om een relatie te beëindigen in het heden nu eenmaal een stuk gemakkelijker dan in het verleden. De drempel is verlaagd. Emotioneel gezien blijft het wellicht dezelfde ellendige toestand maar puur zakelijk gezien heb je je zaken weer snel op de rit.  

 

Uit elkaar gaan

Zit je in onze hedendaagse samenleving in een slechte relatie dan blijf je niet meer kost wat kost bij elkaar. Je wordt op scheiden of uit elkaar gaan ook niet afgerekend zoals vroeger. Hele volksstammen gingen je voor. Niemand kijkt er nog van op als mensen uit elkaar gaan.

 

Liefdesverdriet

Ik ben wel van mening dat we tegenwoordig heel slordig met onze gevoelens omgaan. Zit het in een relatie even tegen dan gaan de problemen met de snelheid van het licht de wereld over. Via de Social Media kun je in no-time je emoties delen met vrienden en vreemden. Maakt niet hoe je dat doet. Een uitgebreid verslag of een van internet gepikte spreuk of quote. Het is een uitlaatklep waarmee je stoom kunt afblazen. Helaas maakt dat meer kapot dan je misschien wel wilde. Want iedereen gaat zich ermee bemoeien en heeft een mening. Dat zaait twijfel en brengt zelden de stabiliteit terug waar je wellicht naar op zoek was. Wordt dan uiteindelijk toch het besluit genomen om een relatie, al dan niet getrouwd, te beëindigen dan is dat het begin van een emotionele “rollercoaster”. En zeker als dat via het internet wordt beslecht.

  

Alles komt uiteindelijk goed

Buiten alle emoties en gevoelens om moet je wellicht op zoek naar andere huisvesting. Spullen moeten verdeeld worden, je financiën gaan op de schop et cetera... En dan nog maar te zwijgen als er kinderen in het spel zijn. Kortom je wereld stort in of staat vaak op zijn minst ondersteboven als je uit elkaar gaat. En als het een en ander ook nog eens het gevolg is van een slippertje buitenhuis dan zijn de rapen helemaal gaar. Nou ja, ik weet uit ervaring dat het, helemaal vanzelf, vijf minuten over twaalf wordt. Met andere woorden, alles gaat over en vindt uiteindelijk zijn plek. Kijk maar om je heen als de wereld weer wordt opgeschrikt door een of andere vreselijk ramp. Dan denk je bij je eigen; daar komen de getroffenen nooit meer overheen. Maar niks is minder waar. Zelfs na de ergste rampen wordt het vijf over twaalf. Dus het klopt dat de tijd de wonden heelt. Ook na het opbreken van een relatie zullen beiden weer hun weg vinden. De een wat sneller dan de ander, maar toch vind je je weg weer.

 

Op Internet is niet alles wat het lijkt

Het hele internet staat vol met allerhande serieuze en minder serieuze datingsites. Het is ook nog eens heel laagdrempelig. Het is een grote virtuele etalage waarin we op ongegeneerde wijze andere kunnen bekijken en beoordelen. Succes is zeker niet gegarandeerd. Want met wie ben je nu eigenlijk aan het chatten? Je loopt het risico dat het niet die persoon is die op de bijbehorende foto(‘s) staat. En als je voor die chats moet betalen kun je er zeker van zijn dat je meeste flirts nep zijn. Want aan mensen, die het idee hebben dat ze in de belangstelling staan, kun je flink verdienen. Nu zijn niet alle sites hetzelfde. Ga er wel maar vanuit dat het allemaal geld kost. Want er loopt niemand op deze aardkloot rond die jou gratis en voor niks aan een nieuwe partner helpt. Je kunt via deze weg zeker je maatje vinden. Dat zal ik niet tegenspreken.

 

Daten op de klassieke manier

Wanneer je nu van mening bent dat het internet daten voor jou niet geschikt is dan rest je niets anders dan op de klassieke wijze erop uit te trekken. Je kunt aan allerhande activiteiten deelnemen om anderen te ontmoeten. En de kans van slagen is net zo groot als op het internet. Grote verschil is dat je door een eerste indruk al meteen een schifting kunt maken. Wie staat me aan en wie niet...

 

De ware vinden

Maar het blijft een sinecure om de ware te vinden. En zeker als we wat ouder zijn en het rugzakje al aardig gevuld is. Want je hele levenservaring maakt je kieskeuriger dan voorheen. Je flexibiliteit neemt af met het toenemen van de jaren. Maar het maakt ook eigenlijk niets uit op welke wijze je op zoek gaat naar dat ene speciale maatje. Je wilt gewoon opnieuw beginnen. Maar velen onder ons hebben er geen idee van hoe je dat nu het beste aanpakt. Want of je date nu op het internet wordt gevonden of niet, ooit komt het tot een live treffen. En dan is het misschien wel handig om op voorhand eens te lezen hoe een relatiedeskundige daar tegenaan kijkt. En of je het nu helemaal eens bent met zijn of haar visie of niet, er zitten altijd tips tussen die je opslaat en gaat gebruiken. Ben je benieuwd naar de visie van een deskundige kijk dan eens bij Opnieuw beginnen.


Tags: Relaties, Opnieuw Beginnen, liefde, ware vinden, liefde, relatie, relatie beginnen
Artikel geschreven door: jeanlortye.
Publicatie datum: 2016-08-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving