aanmeld knop
dot

Tips voor het kopen van wandpanelen

huisje.jpg
Voordat je wandpanelen koopt, is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Hiermee voorkom je grote teleurstellingen, verspilde energie en het zinloos uitgeven van geld. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je wandpanelen gaat aanschaffen.

1. Hoeveel wandpanelen wil je in het interieur?


Bedenk goed van tevoren hoeveel wandpanelen je nodig hebt. De hoeveelheid is niet alleen afhankelijk van de grootte van de muur die je wilt decoreren, maar het hangt ook af van hoe groot je de panelen wilt hebben. Zorg ervoor dat de wandpanelen in verhouding staan met de rest van het interieur. Meet van tevoren alles goed af, zodat je geen fouten maakt of miskopen maakt.

 

2. Denk goed na over patronen van een wandpaneel


Het interieur is een deel van jezelf. Je geeft een stuk van jezelf bloot. Je stijl, maar ook een deel van je persoonlijkheid. Wat jij leuk en belangrijk vind, is van grote invloed op hoe de wandpanelen eruit gaan zien. Hou je van modern? Kies dan geometrie, minimalisme en primaire kleuren. Ben je een grote fan van het landschappelijke robuuste karakter in de inrichtingen van huizen? Ga voor natuurlijke materialen. Zorg er uiteraard wel voor dat de wandpanelen bij de rest van je interieur passen. Dit zorgt voor consistentie in de uitstraling van je inrichting.

 

3. Gebruik kleuren voor de wandpanelen


Wil je een neutrale kleur gebruiken, zodat de wandpanelen niet opvallen? Ga dan voor wit, crème, bruin of grijs. Indien je voor kleur gaat, kies dan de kleuren uit die stroken met de al gebruikte (accent)kleuren in je interieur.

 

4. Houd rekening met de lichtinval op een wandpaneel


De lichtinval is van groot belang bij de keuze van patronen en kleuren. Bij slecht licht zullen donkere patronen slechter zichtbaar zijn. Wees daar dus bewust van, zodat je teleurstellingen voorkomt. Zorg voor licht middels lampen. Of kies voor heldere patronen.

 

5. Wandpanelen: Do it yourself of zelf kopen


Denk na over hoe je aan de wandpanelen wilt komen. Dat kan op twee manieren: maken of kopen.

Ben je een echte doe het zelver? Dan kun je gerust je creatieve brein de vrije loop laten gaan. Uiteraard kun je ook gewoon de wandpanelen kopen in diverse winkels zoals deze winkel met wandpanelen. Hier heb je weer keus uit de handgemaakte of gefabriceerde wandpanelen. De keus is aan wat jij het mooist vind en hoeveel geld je eraan kwijt wilt zijn.

 

Bovenstaande tips helpen om te bepalen of je een wandpaneel zelf wil maken of dat je er één wil kopen. Daarnaast helpen de adviezen met het kiezen van het juiste wandpaneel passend bij jouw situatie, zodat je straks heel erg blij kunt zijn met het wandpaneel die je gemaakt of gekocht hebt.


Tags: wandpanelen kopen, wandpaneel maken, wandpanelen, paneel, muur panelen
Bronnen: homestylingshop.nl/

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2016-09-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving