aanmeld knop
dot

Verzakt uw huis? Is uw fundering nog in orde?

Kunststof kozijnen.jpg
Heeft u last van een funderingsprobleem en is het hoogteverschil van uw huis en stoep jaarlijks groter? Wat moet u weten over de mogelijke oorzaken van funderingsproblemen en hoe lost u dit voor uw woning op?

Heeft u last van scheuren in de muren, klemmende deuren en ramen, een hoogteverschil tussen uw huis en de stoep of scheve vloeren in uw woning? Dat kunnen signalen zijn dat de fundering van uw woning niet meer in orde is. Dit kan de fundering van uw huis zijn, maar ook zien wij deze klachten veel bij aanbouwen, bergingen en garages. Om te voorkomen dat schade aan het huis verergert, moet snel en adequaat worden gehandeld.

 

Oorzaken van funderingsproblemen

Funderingsproblemen kunnen ontstaan door allerlei verschillende oorzaken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Inkrimping van veen- of kleigrond
  • Wegspoelen van de grond die de fundering ondersteunt
  • Seizoensgebonden hoogteverschillen bij ondiepe funderingen
  • Piekbelasting op de fundering

Om problemen met de fundering duurzaam op te lossen is het van belang dat de oorzaak wordt onderzocht. Alleen met de juiste herstelmethode kunnen nieuwe problemen en schade worden voorkomen.

 

Funderingsherstel

Een innovatieve oplossing tegen funderingsproblemen is het Helifix funderingssysteem. Het funderingssysteem wordt op cruciale plekken in de grond aangebracht zodat de fundering hiertegen kan afsteunen. De fundering wordt omhoog gevijzeld zodat deze weer op de juiste plaats wordt gebracht.

 

Schade aan het huis?

Het voordeel van het Helifix funderingssysteem is dat dat deze oplossing geen grote opgravingen vereist. Met handzame apparatuur worden de werkzaamheden trillingsvrij uitgevoerd. Het Helifix funderingssysteem leent zich goed voor situaties met weinig werkruimte. Aanbrengen levert nauwelijks overlast voor de omgeving. Bij het aanbrengen wordt natuurlijk rekening gehouden met de schade, het gewicht van het gebouw, de oorzaak van de verzakking en de bodemgesteldheid.


Tags: Funderingsherstel, Helifix funderingssysteem , huis verzakt, oorzaak fundering, verzakte fundering, scheef huis

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: nielsniels12.
Publicatie datum: 2016-10-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving