aanmeld knop
dot

5 Tips voor meer zelfvertrouwen

somber.jpg
Mensen met zelfvertrouwen gedragen zich vaak anders en hebben bepaalde kenmerken waardoor ze zich onderscheiden van de zelfverzekerde medemens. De mogelijkheid om sterk te zijn is een waardevol bezit als het leven moeilijk is, maar het ontwikkelen van deze kracht is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe kunt u meer zelfvertrouwen krijgen?

Als de mate van zelfvertrouwen niet is wat het zou moeten zijn, dan zijn er veel zaken die u kunt doen om dit te verbeteren.

 

Weet wat u waard bent

Onderschat uzelf niet in geen enkele omstandigheid. Het toestaan dat anderen uw emoties manipuleren of oneerlijk van u profiteren ondermijnt uw gevoel van eigenwaarde. Bedenk dat het gevoel van waardigheid van binnenuit komt en uiteindelijk bent u de enige die kunt vaststellen wat u voelt over uzelf. Dat u niet perfect bent, betekent niet automatisch dat u het niet waard bent om liefde en aandacht te ontvangen. Het maakt u menselijk.

Wees niet bang voor het stellen van uw eigen standaard en daaraan te voldoen. Echte eigenwaarde kan niet worden tenietgedaan door de mening van andere mensen.

 

Begrijp dat mislukking leidt tot succes

Weten wanneer u een stap terug moet nemen is een waardevolle bekwaamheid. Er komt een een tijd wanneer het meedogenloos doorgaan het probleem alleen verergert. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer u toegeeft dat u verslagen bent, tijdelijk! Leer van uw fouten en gebruik deze kennis om succesvol te zijn in de toekomst. Uzelf verwijten maken over de fouten die u heeft gemaakt, zuigt de energie op die u juist nodig hebt om een meer positieve toekomst te creëren. Ieder mens maakt immers fouten. ER is geen mens die geen fouten maakt.

 

Succes is leren van fouten

Succes vereist geduld, vasthoudendheid en een gezonde kijk op het maken van fouten. Er is geen betere opkikker van uw zelfvertrouwen dan het overwinnen van een obstakel en uiteindelijk het aangaan van een persoonlijk uitdaging.

 

Vertrouw op uw instinct

Als u wordt geconfronteerd met een moeilijke beslissing, vertrouw dan op uw onderbuikgevoel. Als iets niet goed voelt, dan is het waarschijnlijk ook niet goed. Als het spoed heeft, neem dan de tijd om goed alle voor en tegens af te wegen en handel er dan ook naar. Wees wel voorzichtig om het probleem te veel te analyseren, waardoor u verward raakt en er misschien nooit een beslissing zal worden genomen.

 

Keuzes maken

Het resultaat van de situatie moet reflecteren wat u werkelijk denkt en voelt, ook al hebben bepaalde mensen wel invloed op uw keuzes. Aan andere mensen de mogelijkheid geven om hun mening te uiten over een bepaald onderwerp is een goede gewoonte, maar als het tegen uw beter weten ingaat, is het meestal niet goed.

 

Herken wanneer u moet leiden of volgen

Laat de behoefte los om altijd de leiding te hebben en begrijp dat het oké is om een ondersteunende rol te spelen. Soms is de behoefte van een ander persoon belangrijker en soms is het nodig om meer assertief te zijn. Voor sommigen kan het ongemakkelijk zijn om tegenstrijdige meningen te geven of iemand te bekritiseren, maar als u op een bedachte wijze uw ideeën of meningen deelt, zal u in werkelijkheid respect ontvangen en evenwichtige relaties ontwikkelen waarnaar u op zoek bent.

 

Maak er geen krachtmeting van

Het concept van “kracht” heeft geen plaats in intieme relaties. Krachtmetingen zijn schadelijk voor relaties. Echt zelfverzekerde mensen voelen niet de behoefte zich beter te voelen door het onderdrukken van hun partners.

 

Het hebben van duidelijke waarden

Druk u waarden duidelijk uit naar de mensen om u heen. Het vermogen om dit te doen, vereist zelfonderzoek naar wat u gelooft over uzelf. Welke prioriteiten u stelt in het leven laat andere mensen zien wat voor u belangrijk is. Het consistent naleven van uw waarden  weerspiegelt de natuurlijk dosis zelfvertrouwen.

 

Uw waarden trouw blijven

Soms is de drang om onze waarden aan te passen aan de verwachtingen van anderen groot, maar zelfvertrouwen buigt niet onder de mening van anderen. U hoeft zich niet te verontschuldigen voor de waarden die u heeft. Identificeer de lijst met waarden en probeer een manier te vinden ernaar te leven.

 

Verbeter uw zelfvertrouwen

Het verbeteren van een onderontwikkeld gevoel van zelfvertrouwen is een proces. Of je hier alleen aan werkt of met de hulp van een professional, u kunt de persoonlijke groei bereiken die u zo verlangt. Het is haalbaar en de resultaten zijn de inspanning waard. U kunt veel opsteken van een cursus zelfvertrouwen.


Tags: zelfvertrouwen, eigenwaarde, waarden, normen, zelfverzekerd, cursus zelfvertrouwen, beslissingen nemen
Artikel geschreven door: Villie.
Publicatie datum: 2016-10-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving