aanmeld knop
dot

Tips voor de verzorging van een labrador

Puppy.jpg
De labrador retriever is een van de meest populaire rassen en een van de beste familiehonden. Ze zijn vriendelijk, enthousiast en actief. Zorg ervoor dat ze de juiste aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben. U moet weten hoe u het best voor uw Labrador retriever kunt zorgen, in het geval u er al een heeft of als u plannen heeft om er een aan te schaffen
DierDier

Geef voldoende voer

De Labrador Retriever heeft een enorme eetlust. Hij houdt ervan om te eten. Hij kan met zijn voerbak gaan lopen, om eten bedelen of ongebruikelijk dingen gaan eten. Dat komt nogal eens voor. De juiste hoeveelheid voer die u geeft is afhankelijk van het soort voer en het aantal calorieën het bevat. Volg de richtlijnen op de verpakking en verminder of verhoog verhoudingsgewijs de hoeveelheid als de hond afvalt of aankomt.

  • Als uw hond actiever is dan de meeste honden, dan moet u zijn hoeveelheid voer verhogen. Als u bijvoorbeeld elke morgen een aantal kilometer met uw hond gaat joggen, moet u overwegen om meer voer te geven dan gebruikelijk.
  • U wilt natuurlijk niet dat uw Labrador te dik wordt. Als u niet makkelijk zijn ribben voelt, dan geeft u waarschijnlijk te veel voer. Aan de andere kant is het ook niet goed als u van veraf al zijn ribben ziet. De hond mag gerust wat lichaamsvet hebben, maar overvoer hem niet.

Geef veel schoon en vers water

Uw Labrador zal na beweging heel dorstig worden en deze zal moeten worden gelest. Hij zal meer of minder water drinken afhankelijk van hoeveel beweging hij heeft gehad en hoe heet het buiten is. Limiteer het drinken van water niet. In tegenstelling tot voer, kan uw hond dit prima zelf reguleren. Uitdroging kan fataal zijn, neem dus geen enkel risico.

 

Laat uw hond uit

Uw hond heeft veel beweging nodig om gezond te blijven. Laat uw hond minimaal 3 keer per dag uit indien mogelijk. Maak lange wandelingen. Als u een achtertuin heeft, laat hem daarin lekker rondrennen. Kleine achtertuinen zijn niet geschikt voor labradors. 

 

Verzorg uw hond regelmatig

De labrador is een kortharig ras. Voorkomende kleuren zijn bruin, zwart en goudkleurig. Het grootste gedeelte van het jaar hebben ze geen verzorging nodig, maar gedurende de zomer moet hij op regelmatige basis worden geborsteld (eens per week) om losse haren te verwijderen. Borstelen helpt om vuil te verwijderen, maar ook om de natuurlijk oliën te verspreiden.

Doe uw hond echter niet te vaak in bad. De natuurlijke oliën die in de vacht van uw hond zitten helpen om vlooien en teken te weerstaan. Doe uw hond ongeveer 3 tot 4 keer per jaar in bad of wanneer de stank te erg wordt. Vacht van honden kan namelijk sterk gaan ruiken. Vooral als ze open water hebben verkend, zeewater, lekker door de bossen gerend hebben of wanner ze in de regen gelopen hebben. Een lekkere wasbeurt met een goede hondenshampoo is dan een uitkomst. 

 

Maak zijn oren schoon

De oren van uw hond kunnen een bron van bacteriën worden als u ze niet met regelmaat goed schoonmaakt. Controleer de oren van uw hond regelmatig op buitensporige of stinkende afscheiding. Raadpleeg indien nodig uw dierenarts als u denkt dat er iets niet in de haak is. Als u de oren wilt schoonmaken, gebruik dan producten die daar speciaal voor zijn gemaakt. Lees ook veel over de verzorging van labradors.

 


Tags: labrador opvoeden, labrador training,labrador verzorging
DierDierArtikel geschreven door: Villie.
Publicatie datum: 2016-10-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving