aanmeld knop
dot

Communicatie als wondermiddel

Baas.jpg
Het is doodeng, je begint een uur van tevoren al zweethandjes te krijgen en je bent al zeker vijf keer naar de wc geweest. Zenuwen. Het kan voor een presentatie op school of op je werk zijn, of misschien wel een moeilijk gesprek dat je moet aangaan met je ouders of je partner. Je weet je geen houding te geven en al helemaal niet hoe je jezelf moet verwoorden.

Voorbereiden

Voorbereiden op een dergelijk gesprek of presentatie is niet verkeerd. Je kunt het beste wat je wilt zeggen een aantal keren oefenen voor de spiegel. Tevens is het niet verkeerd om je alvast in te beelden wat de persoon tegenover je voor reactie zou kunnen inbrengen, en hoe je hier op zou kunnen reageren. Je kunt je dus voorbereiden op een belangrijke ontmoeting, door je te verdiepen in de mogelijke scenario's'

 

Visualiseren

Door het gesprek te visualiseren, en daar een gewoonte van te maken, zal je beter op situaties kunnen reageren. Een ander gewenst resultaat (bij een confronterend gesprek met bijvoorbeeld jouw partner) is dat overbodige emoties die maar al te vaak bij een gesprek omhoog komen, niet aan bod hoeven te komen als je ze vooraf al hebt aan zien komen. Dit maakt het gesprek makkelijk en zorgt ervoor dat beide partijen beter naar elkaar zullen luisteren.

Zelfvertrouwen
Angst om te spreken is gemakkelijker te overwinnen door te zorgen dat je die angst niet hoeft te hebben. Voorkomen dus. Met zelfvertrouwen een goed gesprek of een goede presentatie in te gaan vergt oefening en voorbereiding. Het is belangrijk dat je je angst voor het spreken overwint door zoveel mogelijk te oefenen met gesprekken. Er zijn veel tips te vinden over de beste aanpak en dan is het zelfs voor de meest 'niet sociale' persoon mogelijk om een ster in gesprekken te worden.

Lichaamstaal
Je kunt geen beter beginsignaal afgeven dan met je lichaam. Hoe je jouw plek in neemt voor een vergadering, presentatie of gesprek is bepalend. Het geeft direct aan voor je medemens of ze jou wel of juist niet serieus moeten nemen. Zo is het belangrijk dat je bij een presentatie bijvoorbeeld zorgt dat je een rechte en open houding aan neemt, je handen in een natuurlijk positie zijn en dat je oogcontact maakt met het publiek. Een glimlach is het meest dierbare krachtige wapen dat wij hebben, gebruik het. Wat bijzonder essentiële communicatie tricks zijn altijd handig.


Tags: communicatie, lichaamstaal, presentatie, zenuwen gesprek, spreekangst, communiceren
Artikel geschreven door: faabeautiful.
Publicatie datum: 2016-11-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving