aanmeld knop
dot

De ideale job

bedrijf.jpg
De Nederlandse mens neemt als snel genoegen met minder, terwijl aan de andere kant wij ook nooit echt tevreden zijn. De Nederlander is gewend om te klagen, veelal over het werk en hoe hard zij moeten werken voor hun geld. Maar als jij je werk niet leuk vindt waarom neem je dan geen ontslag? Waarom ga jij niet op zoek naar je ideale baan? Een baan waar je gelukkig van wordt en die je wel tot je 67e vol kan houden, hoe vind je die?

Waarom doen we wat we doen?
Mensen houden vaak niet van grote veranderingen en een keuze maken in het leven vind je soms waarschijnlijk een van de lastigste dingen die je moet doen. Zeker wanneer een keuze betekent dat je de controle een beetje uit handen moet geven en de uitkomst geen zekerheid kan bieden. Kleine keuzes maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar grote veranderingen in je leven aanbrengen kan eng zijn.

 

Je baan opzeggen

Wanneer je de keuze krijgt om bij je huidige werk te blijven werken, waar jij het niet helemaal naar je zin hebt, of om te kiezen om je baan op te geven en misschien wel de ideale baan tegen het lijf aan te lopen. Dan kies jij hoogstwaarschijnlijk toch voor het eerste, want dit is veilig en geeft jouw de garantie dat je überhaupt een baan hebt. Natuurlijk kent iedereen het gezegde dat je geen oude schoen moet weggooien voordat je een nieuwe hebt. Anders kan je immers niet lopen. En met een baan heb jij een inkomen. Op dit moment geef jij dus aan dat jij geld belangrijker vindt dan jouw geluk. De waarheid is dat geld inderdaad belangrijker kan zijn dan geluk, want als je geen inkomen hebt kom je op straat te staan, word je dakloos en heb je honger. Dar word je natuurlijk ook niet gelukkig van.

 

Maar hoe kan dit anders?
Als je het nu eens anders gaat bekijken. In jouw huidige positie ben je niet gelukkig en in een zone van onzekerheid en bij geen baangarantie na eigen ontslag voel jij je ook niet veel beter. Waarom ga je dan niet op zoek naar een tussenweg? Waarom denk je niet oplossingsgericht? Een probleem is immers een probleem op het moment dat je er een probleem van maakt. Echter de meesten mensen denken nu eenmaal zo, maar dat betekent niet dat jij dat niet kan veranderen.

 

Wat is jouw ideale baan?

Wie zegt dat jij jouw oude schoenen moet weggooien voordat jij nieuwe hebt? Niemand. Je kan immers ook blijven werken bij je huidige werkgever tot het moment dat je iets beters hebt gevonden. Neem een verlofdag en ga op zoek naar vacatures, schrijf sollicitatiebrieven en doe ze op de post. Alleen … ga alleen voor de vacatures die je echt leuk vindt en weet je niet wat je wilt? 

Zoek dan uit, en ontdek dan wat de ideale baan voor jou is.


Als laatste

Bekijk het positief. Je bent niet te oud om leuk werk te vinden, maar je hebt ervaring. Je bent misschien niet perfect, maar je hebt wel kwaliteiten die vast ergens heel goed van pas komen. Waag het er op en achteraf zal je er vast en zeker geen spijt van krijgen. Doe het gene wat jou gelukkig maakt. Je leeft maar een keer en leuk werk is daarom extra belangrijk.


Tags: liefde voor je werk, motivatie, leuke job, vacatures, welke baan past bij mij
Artikel geschreven door: faabeautiful.
Publicatie datum: 2016-11-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving