aanmeld knop
dot

Model worden kan elk mooi meisje

make-up.jpg
Welk meisje van tien jaar droomt er niet van als ze op een zaterdagochtend in haar allermooiste jurkje voor de spiegel staat te paraderen, ‘ooit een succesvol model’ worden? Voor veel meiden komt die droom tot een einde als ze eenmaal de puberteit benaderen of als ze er net uitkomen. Ze zijn niet lang genoeg, niet slank genoeg of zijn niet 'mooi' genoeg.

De droom is nooit over

Zolang jij er in blijft geloven, dan kan jij model worden. Al is het voor de etalage foto van de plaatselijke slagerij. Het is niet onmogelijk om een model te worden, ongeacht je lengte of lichaamsbouw. Natuurlijk is een mooi gezicht wel meegenomen. Echter iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Na het jaar 2005 ongeveer veranderde ook de trend in de modellenwereld. Voorheen wilde men vooral broodmagere meisjes met een mooi gezicht, maar de laatste jaren zoekt men juist aparte gezichten. Bijvoorbeeld mensen met flaporen, spleetjes tussen de tanden, of andere opvallende aparte uiterlijke kenmerken zijn in. Je hoeft dus geen uitgesproken schoonheid meer te bezitten. Apart is ook prachtig.

Hoe kan je model worden?

Als je niet lang genoeg bent om fashion model te worden, dan kan je alsnog commercieel model worden. Je loopt dan niet in Milaan over de catwalk, maar je kan wel poseren voor reclamefoto's of in videoclips of in tv-spotjes. Veel meiden (en jongens) weten dit niet. Ze denkend at ze lang moeten zijn, minimaal 176 cm bijvoorbeeld. Maar als je commercieel model wilt worden hoeft je niet zo lang te zijn. Ben je dan bijvoorbeeld 165 cm, dan kan dat oak prima zijn.

 

Hoe wordt je commercieel model?

Maar hoe doe je dat dan? Hoe zet je de eerste stappen richting een carrière als commercieel fotomodel? De eerste tip is om zo pro actief mogelijk te zijn. Iemand die laat zien dat hij of zij heel graag wilt, heeft altijd al een streepje voor en vallen daarbij ook erg op bij de juiste mensen. Ook is het belangrijk dat je als beginnend model de eerste stappen neemt naar een modellenbureau of solliciteert op vacatures, ga niet zitten wachten totdat je ontdekt wordt op Social Media of op straat. Hoe je dat succesvol aanpakt lees je in een modellenboek de efficiënte trucks. 

 


Tags: commercieel model, fotomodel worden, tips om model te worden, commercieel model, hoe kan je model worden
Artikel geschreven door: faabeautiful.
Publicatie datum: 2016-11-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving